În cele ce urmează vă prezentăm în întregime mesajul primit de la cititorul nostru, cu mențiunea că am solicitat și informații oficiale Inspectoratului Județean de Poliție Maramureș, scrie vasiledale.ro

Mesajul cititorului

”Demigrarea Poliției Orașului Borșa! Au trecut 10 zile și încă nu se știe cine a pus capul de cerb împușcat și legat cu o sârmă într-un arbore situat la 10 metri de sediul Postului de Poliție al Orașului Borșa, Maramureș, în dimineața zilei de sâmbătă 11 mai 2019.

Noroc cu Jandarmeria care au fotografiat capul de cerb agățat în arbore. Probabil au vrut sa scape basma curată lucrători poliției care se ocupa de arme ilegale, braconaj etc… Ar trebui să se vadă pe camerele de supraveghere din zona, dar ei se fac de râs și nu spun nimic. Este un caz unic în România, ca la Borșa nu e nicăieri!

Au fost polițiștii intimidați? Le-a fost ”transmis” oare ceva mesaj?
A fost si un procuror care a luat cazul, dar nu se mai știe nimic din ce s-a întâmplat acolo. Întrebați la Jandarmerie! Jandarmii au făcut poze! Polițiștii care se ocupa cu combaterea braconajului și cu deținerea ilegale de arme au vrut să ascundă cazul. Probabil să nu pice rău în fața celor mai mari” .

Patru zile mai târziu utilaje incendiate

În 15 mai 2019, tot în Borșa, persoane necunoscute au incendiat un utilaj de deszăpezire și un excavator parcate. Autorii nu au fost prinși nici până în acest moment.ACTUALIZARE I.P.J. MARAMUREȘ

"INFORMARE

Pentru corecta informare a opiniei publice cu privire la aspectele semnalate în mass media despre resturile unui cerb, găsite la Borşa, vă comunicăm următoarele:

La data de 11 mai a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş s-au sesizat din oficiu despre faptul că lângă albia râului Cisla se află resturi ale unui exemplar de interes cinegetic din specia de vânat cervidee. Acestea au fost ridicate de la faţa locului şi predate reprezentantilor D.S.V.S.A. Maramureş, pentru examinarea de specialitate și stabilirea cauzei morţii, iar în cauză a fost întocmit dosar penal şi sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus s-au desfăşurat cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de braconaj cinegetic.

În urma necrospiei realizate de specialişti din cadrul D.S.V.S.A. Maramureş s-a stabilit că cerbul carpatin a fost victima unor animale carnivore, posibil câini hoinari."

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet