Inspecctoratul de Poliție al județului Maramureș ține să arate că pe parcursul desfăşurării activităţilor de control, doi pasageri dintr-un autoturism ce se deplasa pe strada 22 Decembrie, care nu făceau obiectul verificărilor în acel moment, trecând pe lângă filtrul organizat, au adresat poliţiştilor injurii, însoţite de semne obscene şi cuvinte jignitoare.

„În consecinţă, autoturismul a fost urmărit şi oprit în trafic de poliţişti, în vederea luării măsurilor legale. După ce au coborât din autoturism cei doi bărbaţi au continuat să se manifeste agresiv, au lovit geamul portierei autospecialei de poliţie, motiv pentru care au fost imobilizaţi de către luptării Serviciului de Acţiuni Speciale„, arată IPJ Maramureș.

Tot oamenii legii au avut de furcă că alți doi borșeni. Care, după ce au fost imobilizaţi, au fost conduşi la sediul poliţiei pentru luarea măsurilor legale, nefiind oprite alte autoturisme în trafic. La faţa locului a sosit o ambulanţă însă, întrucât solicitantul nu s-a adresat în vederea acordării îngrijirilor medicale, ambulanţa s-a retras. Inspectoratul de Poliție al județului Maramureș a mai subliniat că ulterior reținerii scandalagiilor au mai fost implicate mai multe persoane din anturajul contravenienţilor, care au manifestat o atitudine de intimidare a forţelor de ordine.

„Pe tot parcursul activităţilor desfăşurate nu a fost folosit armamentul din dotare, folosindu-se doar procedeele tactice de imobilizare şi încătuşare. Menţionăm că în cursul anului 2018 luptătorii Serviciului Acţiuni Speciale Maramureş au desfăşurat 440 activităţi specifice (nouă dintre acestea pe raza oraşului Borşa). În cadrul acestor activităţi, în şapte cazuri s-a impus folosirea forţei (la Borşa o singură dată, pentru gestionarea evenimentului de referinţă)”, arată IPJ Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și