Diagnosticat în urmă cu un an și jumătate cu cea mai grea boală, cancer, părintele Ioan Călin Bot a fost supus unei operații la Cluj-Napoca unde s-a încercat să i se extirpe o tumoare GIST stomacal malign de 29 cm. Intervenția chirurgicală nu a reușit, iar părintele a fost trimis acasă să își petreacă ultimele zile cu familia sa, soția și cei doi copii, de nouă, respectiv doi ani.

În urmă cu șase luni, în urma unui tomograf și a unui ecograf, i s-a descoperit însă o metastază la ficat și câteva tumori mici la plămâni și, astfel, au reînceput problemele.

Cu toate acestea, oamenii cu sufletul mare din Maramureș și nu numai, au făcut tot posibilul pentru a-l ajuta pe preotul din Botiza, însă din păcate, acesta a încheiat lupta aseară, 20 decembrie.

„În ultimele patru săptămâni, până aseară, părintele Bot a dus o luptă extrem de grea…

Pentru că după primul tratament au apărut complicații, s-a întors în Ungaria pentru câteva zile, unde i s-a stabilit un tratament nou, apoi urma să fie transferat în Austria pentru un alt tratament experimental.
Din nefericire, în urma unei ocluzii intestinale, transferul în Austria nu s-a mai putut face, ultimele 2 săptămâni fiind petrecute în spital, în stare extrem de gravă.

Ceea ce a fost omenește posibil s-a făcut. Tuturor vă mulțumim pentru sprijin!

Soția și cei doi copilași au nevoie de multă putere și alinare…
Suntem alături de voi, dragilor!” – a postat familia care s-a ocupat de strângerea de fonduri, pe pagina de facebook.

În continuare, putem să ajutăm familia celui care a fost preot în Botiza, donând în conturile: RO73BRDE250SV78993182500 (cont în euro) și RO84RNCB0657099460800001 (cont în lei).

Pe acestă cale, dorim să transmitem sincere condoleanțe familiei Bot și să mulțumim tuturor celor care au ajutat familia îndurerată!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet