Celebrul actor Brad Pitt are buletin românesc/ FOTO: captură ecran canalsur.es

Un falsificator leton i-a făcut lui Brad Pitt buletin românesc. Documentul a fost găsit de poliţia spaniolă într-o descindere organizată în această săptămână pentru prinderea bărbatului.

Poliția Națională a arestat la Benalmádena un falsificator de documente, de naționalitate letonă, cu mandate de percheziție în mai multe țări europene. Avea un laborator sofisticat în care făcea documente de identitate și de călătorie, care se vindeau în toată lumea, scrie canalsur.es.

Potrivit sursei citate, deținutul a atins un nivel ridicat de perfecțiune în cărțile de identitate falsificate. Poliția spaniolă a găsit în casa bărbatului 10.150 de euro și 86 de documente false, din care 8 pe numele său. În catalogul pe care îl prezenta clienților erau documente de identitate din România, Franța sau Letonia, cu numele și fotografia actorului Brad Pitt.

Poliția din Letonia, țara sa de origine, a alertat autoritățile spaniole în iunie anul trecut că un falsificator expert a evadat din închisoare și ar fi putut să se ascundă pe Costa del Sol.
Cei care doreau documente false îl contactau pe Telegram sau prin darkweb și îi plăteau sume cuprinse între 500-800 de euro/document. Cei care îl contactau, fie voiau permis fals de conducere, fie erau migranți ilegali și doreau să rămână în Europa sau delicvenți dați în urmărire.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și