Nici în anul 2018 orașul nu a avut parte de un brad mult mai frumos. Marele specialist în butin de la cârma orașului, văzând că nu reușește nicicum să aducă în centrul orașului un brad natural corespunzător, Horică Butinarul s-a gândit ca în 2019 să renunțe la a mai aduce brazi naturali prăpădiți și a hotărât să aducă unul confecționat din tablă, devenind dintr-o dată mare ecologist și apărător al pădurilor.

Efectul? Credem că pozele cu badogul trist aruncat în plin centrul orașului cu titlu de „Brad ornamental pentru Sărbătorile de iarnă” nici măcar nu mai trebuie descrise. Le-au descris suficient sighetenii pe rețelele de socializare:

„Hai Horică, poți mai mult! Sau mai bine lasă pe altul la anul să aducă un brad ornamental în Sighet și du-te acasă în iunie”, a scris pe Facebook sigheteanul Ioan B.

„Horia Scubli, să mă ierte Dumnezeu că ma supăr în post dar să te ia na*** cu tot cu conducerea ta de că*** și cu tot cu mandatu tău!!!!
Băi frate, da` nimic calumea în Sighetu ăsta.. Străzi nu, spital nu, școli nu prea, centre culturale, biblioteci...
AȚI deschis un cinema promis de prin 2000 și acum ce credeai ca ne vom spăla cu el pe cap!? Că ți se vor ierta păcatele pentru asta???
Ai stricat orașul și acum vrei să strici și Crăciunul. Că de parca nu era un brad de adus din atâta pădure!
**** you!!! Și când te văd pe stradă, promit că o sa ți-o spun personal!”, a scris Adriana G. pe rețeaua de socializare Facebook.

„Trebuia să facă și el ceva pentru ultimul mandat al lui. Să nu spună sighetenii că tot timpul aduce brazi paradiți. Ăsta o să fie cel mai frumos schelet de fier după sărbători, o să scoată ceva bănuți la fier vechi”, a comentat la o postare pe Facebook Adriana C.

„Sunt femeie bătrână, dar așa un că*** în mijlocul orașului nu am văzut de când sunt eu”, a postat un comentariu Marian B.

„Suntem atât de dezamăgiți că ne râde toată țara, că numai în Sighet e așa brad. În toate orașele au brad și împodobit foarte frumos. Păcat de orașul nostru”, a comentat Mariana C., făcând referire și la recordul pe care îl deține orașul Cavnic cu cel mai înalt brad, respectiv Baia Mare cu cel mai frumos împodobit brad din țară.

„Trebuie vopsită în verde schela, că brăduț nu-l putem numi”, a scris Sergiu Radu T. Același utilizator de Facebook a propus primarului să placheze bradul de tablă cu polisitren să nu îi fie frig, că e cam gol.

„Cum e primarul, așa e și bradul, la ce să ne mai așteptăm din partea lui?”, se întreabă retoric Maria D.

Sunt totuși și sigheteni care laudă inițiativa primarului Horia Scubli de a aduce în acest an un brad din tablă:

„Până acuma tot ați comentat ca e prea strâmb bradul, că nu e prea înalt, că una, că alta, acuma și de bradul ăsta comentați? Nimic nu vă convine”, a scris pe Facebook sigheteanca Daniela B.

Comentariile pe marginea hidoșeniei bradului din badog sunt foarte numeroase. Suntem curioși, în anul 2020 ce brad va aduce viitorul primar al municipiului. Sperăm ca acesta, oricare ar fi el, să nu fie specialist în lemn, că se pare că nu este o variantă câștigătoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet