În urma adoptării la limită a noilor salarii din Primărie, consilierii locali Iuga Nicolae (UNPR) și Vlad Tudor (independent) au atacat Hotărârea de Consiliu local în cauză atât la Prefect cât și în contencios administrativ la Tribunalul Maramureș, arătând caracterul ilegal al adoptării acesteia.

La începutul lunii septembrie a.c. Prefectul județului Maramureș a emis o decizie prin care solicita Secretarului municipiului Sighet ca în cazul în care are informații privind existența unor ilegalități în adoptarea respectivei hotărâri să o supună reanalizării în Consiliul local.

În ședința ordinară de Consiliu local din data de 28 octombrie a.c., Sorin Rednic, Secretarul municipiului, a solicitat Consiliului local Sighet să reanalizeze HCL privind noile salarii din Primăria Sighet și din instituțiile din subordine. Cu unanimitate de voturi consilierii au fost de acord cu reanalizarea hotărârii.

Consilierul local Iuga Nicolae a avut o intervenție pe acest subiect, propunând rediscutarea cuantumului salariilor și adoptarea unor noi salarii, mai mici și diferențiate pentru directorii executivi, șefii de serviciu și de birou și mai mari pentru angajații de rând, pentru care salariile au crescut, la cei mai mulți dintre ei, foarte puțin, deloc sau chiar au scăzut pentru unii dintre ei.

Cu unanimitate de voturi consilierii au abrogat HCL existentă privind noile salarii din Primărie, HCL adoptată la sfârșitul lunii iulie a.c. Secretarul municipiului Sighet a solicitat Consiliului local să reconfirme aceeași HCL și salariile angajaților din Primărie și din instituțiile din subordine să rămână neschimbate. Această propunere a picat la vot, întrunind sub 11 voturi, câte ar fi fost necesare. Pentru au votat consilierii PSD (excepție consilierul local Petre Rednic, care nu a participat la dezbateri și la vot, soția dânsului lucrând la Direcția de Asistență Socială, direcție subordonată Primăriei Sighet) și consilierii UDMR. Ceilalți consilieri (PNL și UNPR) s-au abținut de la vot.

Consilierii locali PNL au solicitat ca în data de 2 octombrie a.c. să fie convocată o ședință de Comisii reunite, ședință în care consilierii locali să poarte discuții cu sindicatele și cu angajații din Primărie și să reașeze nivelul salariilor pe alte principii, astfel încât să nu existe discrepanțe atât de mari între șefi și angajații de rând. În prezent, angajații cu funcție de conducere din Primărie și din instituțiile din subordine au salarii duble sau chiar triple față de restul angajaților.

Consilierii UNPR Iuga Nicolae și Mihali Gavrilă au cerut ca salariile șefilor din Primărie să fie diferențiate în funcție de gradul de importanță a postului și răspunderea fiecăruia.

În urma ședinței de comisii reunite ce va avea loc în data de 2 octombrie a.c., se va programa o ședință extraordinară de CL în data de 3 octombrie a.c., în care se va adopta o nouă Hotărâre de Consiliu local privind noile salarii din Primărie și din instituțiile din subordine.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet