La acea vreme, primarul Ovidiu Nemeș a amenințat că mă va da în judecată pe subsemnatul și ne-a somat să punem la dispoziția publicului dovezi în acest sens. În luna decembrie 2013, Sighet 247 a publicat ÎN EXCLUSIVITATE mai multe documente care demonstrează fără niciun dubiu că Primăria Sighet a pierdut procesul cu firma SC Alien Concept SRL, cu sediul în Oradea, fiind obligată să achite peste 6 miliarde de lei vechi acesteia. VEZI ARTICOLUL ORIGINAL LA URMĂTORUL LINK:

http://www.sighet247.ro/s/exclusiv-sighet-247-cum-a-reusit-ovidiu-nemes-sa-aduca-sighetul-in-prag-de-faliment-cu-afacerea-cu-parcometre-peste-7-miliarde-lei-datoria-orasului/

La finele anului 2013, conturile Primăriei au fost blocate de către un executor judecătoresc, din acestea plecând către firma Alien Concept SRL o sumă de peste 7 miliarde de lei vechi. Acesta ar fi prejudiciul total adus Sighetului de către Ovidiu Nemeș în afacerea cu parcometrele.

Săptămâna trecută s-a dovedit a fi una fierbinte pentru Ovidiu Nemeș, la Primărie sosind o adresă a DNA prin care solicită Consiliului local Sighet să comunice dacă se constituie sau nu parte civilă în PROCESUL PENAL care cel mai probabil că urmează, în vederea recuperării prejudiciului de peste 700.000 lei noi. La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc o ședință de Consiliu local oarecum în taină, fără a fi anunțată nici presa sau altcineva. Cei mai mulți consilieri locali au aflat că sunt în ședință abia după ce au ajuns în Sala de ședințe.

Primarul Ovidiu Nemeș le-a adus la cunoștință consilierilor că există o adresă a DNA prin care solicită Consiliului local să comunice dacă se constituie sau nu parte civilă împotriva învinuiților din dosar. Nemeș nu a prezentat însă adresa DNA, aceasta fiind ținută la secret. Consilierii locali prezenți, doar 11 potrivit surselor noastre din Primărie, au votat în unanimitate constituirea ca parte civilă în proces, inclusiv consilierii PNL prezenți. Sursele noastre din Primărie au declarat că toți consilierii au votat „pentru” de teamă să nu fie incluși într-un eventual proces civil și să trebuiască să suporte și ei în solidar prejudiciul adus Primăriei în afacerea „Parcometrele”.

Un consilier local prezent la ședință, ne-a declarat sub protecția anonimatului că Ovidiu Nemeș nu mai era persoana stăpână de sine pe care erau obișnuiți să o vadă, ci că au avut în față un Ovidiu Nemeș „obosit și speriat”.

În dosarul „Parcometrele” există trei învinuiți: actualul primar al municipiului Ovidiu Nemeș, directorul economic din Primărie Ioan Bărbuș și Diana Dunca, cea care a îndeplinit funcția de jurist și temporar de secretar al Primăriei, în perioada în care domnul Sorin Rednic a îndeplinit funcția de Prefect al județului.

Reamintim că Primăria Sighet nu a trimis niciun reprezentant din partea acesteia la procesul cu firma din Oradea, putând trage o concluzie proprie cum că procesul a fost pierdut în mod intenționat. DNA suspectează că Ovidiu Nemeș ar fi urmat să primească un paraîndărăt de la firma din Oradea după ce Primăria urma să piardă procesul și să plătească sumele.

Surse din interiorul PNL ne-au declarat sub protecția anonimatului că în acest sens DNA a dispus SECHESTRU ASIGURATOR asupra averii personale ale celor trei învinuiți din dosar. Dacă este să citim Declarația de avere a primarului Ovidiu Nemeș, concluzionăm că acesta nu prea deține avere: trei terenuri, din care doar unul intravilan, două case dobândite în anul 2006, din care una gajată la bancă pentru un credit în sumă de 40.000 euro, două mașini și alte bunuri (bijuterii, ceasuri etc) în valoare de puțin peste 8.000 euro.

Sighet 247 pune la dispoziția oricui se simte lezat de cele relatate spațiu pentru publicarea unui eventual Drept la replică, fiind un portal de știri cu adevărat independent din Sighet, care are ca scop informarea corectă și completă a cititorilor săi.

Sighet 247 va ține la curent cititorii săi cu privire la evoluția dosarului „Parcometrele”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet