„La ședința Consiliului Permanent Federal din 9 decembrie al UDMR, s-a decis ca, din cauza rezultatelor nereușite ale alegerilor parlamentare și locale, să fie ales un nou birou în termen de 6 luni la organizațiile regionale ale județelor Timiș și Brașov, respectiv în Baia Mare și Maramureșul Istoric”, scrie într-un comunicat de presă în limba maghiară al UDMR central.

În ședință s-a mai decis numirea unor președinți regionali / județeni interimari, până la organizarea de noi alegeri în cadrul organizațiilor teritorile, după cum urmează: András Molnár este numit în organizația județeană Timiș a UDMR, Levente Novák în organizația județeană Brasov, István Székely în organizația regională a UDMR Baia Mare și Horvath Anna în fruntea organizației regionale Maramureșul Istoric, în locul lui Beres Istvan Laszlo.

Surse din interiorul orgnizației regionale a UDMR Mramureșului Istoric au declarat pentru Sighet 247 că de la centru se dorește unificarea celor două organizații teritoriale din județ într-una singură, care să aducă rezultate partidului.

Horvath Anna, noul președinte al UDMR Maramureșul Istoric, este fost viceprimar al mun. Cluj Napoca și actualmente vicepreședinte executiv al UDMR național.

UDMR Sighet a obținut cele mai slabe rezultate la alegerile locale din ultimii 30 de ani, obținând doar un singur consilier local.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și