Reamintim că Ovidiu Nemeș este deja trimis de către DNA în judecată în dosarul „Avocații”, fiind acuzat că a efectuat plăți din bugetul Primăriei către mai mulți avocați, deși legea interzicea expres acest lucru la acea dată. Printre beneficiarii plăților ilegale se află și avocatul Cristian Niculescu-Țâgârlaș, prieten apropiat al lui Ovidiu Nemeș și mare ștab în PNL Maramureș.

DNA a obținut informații conform cărora Primarul Ovidiu Nemeș ar fi efectuat și alte plăți tot către același avocat, Cristian-Niculescu Țâgârlaș, în aceeași perioadă de referință cu plățile pentru care a fost deja trimis în Judecată.Totodată DNA îl acuză pe Ovidiu Nemeș că a ascuns de ochii autorităților aceste plăți.

Astfel, în data de 16 iulie a.c., DNA a descins în Primăria Sighet și a ridicat dovada efectuării acestor plăți către același avocat și prieten apropiat a lui Ovidiu Nemeș, plăți efectuate din bugetul local al municipiului. Astfel, informațiile obținute de către DNA s-au adeverit.

Este vorba de încă două plăți efectuate către deja celebrul avocat Cristian-Niculescu Țâgârlaș, în sumă de 10.000 lei + TVA, respectiv 2.000 lei + TVA. Astfel, DNA îl acuză pe primarul penal al Sighetului că a prejudiciat bugetul local cu suma totală de 14.880 lei (148,8 milioane lei vechi) în acest dosar, pe care noi îl numim sugestiv „Avocații 2”.

Inculpatul Ovidiu Nemeș a dispus efectuarea acestor plăți deși legea interzice expres acest lucru. OUG 26 / 2012 la art. 1 alin (1) interzice angajarea de avocați de către autoritățile publice în condițiile în care există jurist în cadrul Primăriei. Prin excepție, alin (2) al aceleași Ordonanțe permite angajarea de avocați doar în cazuri speciale și doar cu acordul prealabil al Consiliului local.

Experții în legislație ne-au comunicat că această nouă anchetă a DNA se va materializa într-un dosar penal nou pe numele lui Ovidiu Nemeș și că, din punct de vedere legal, nu se pot completa noile dovezi la dosarul vechi.

Norocul lui Ovidiu Nemeș a fost că plățile au fost efectuate înainte de a fi trimis în judecată. Noul cod de procedură penală prevede că dacă o persoană trimisă deja în judecată și care comite sau intenționează să comită o nouă infracțiune va fi arestată preventiv.

Surse din primărie au declarat sub protecția anonimatului că Ovidiu Nemeș a dispus tot felul de plăți pentru diverse evenimente locale (Festivaluri, prime pentru sportivi, premieri diverse etc.) fără acordul Consiliului local Sighet, plăți efectuate după trimiterea acestuia în judecată de către DNA în cele două dosare penale: „Parcometrele” și „Avocații”. Aceleași surse au mai declarat că DNA anchetează deja și aceste plăți. Astfel, Ovidiu Nemeș s-ar putea trezi că va fi săltat într-o zi și trimis în arest prevenitv la cererea DNA.

Cât de curând, Ovidiu Nemeș va fi trimis în judecată în noul dosar, „Avocații 2”.

Sighet 247 pune la dispoziția oricui se simte lezat de cele relatate spațiu pentru publicarea unui eventual Drept la replică, fiind un portal de știri cu adevărat independent din Sighet, care are ca scop informarea corectă și completă a cititorilor săi.

Sighet 247 va ține la curent cititorii săi cu privire la evoluția dosarelor „Parcometrele”, „Avocații” și „Avocații 2”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și