Aplicaţia Bright Sky România este o aplicație gratuită care este disponibilă în App Store și Google Play Store în limbile română, engleză și maghiară. Aceasta oferă informații utile persoanelor aflate într-o relație abuzivă sau celor care vor să sprijine victimele violenţei domestice. Aplicaţia se adresează şi specialiștilor care își desfășoară activitatea în strânsă legătură cu fenomenul violenței domestice sau altă manifestare a violenței de gen.

Meniul aplicaţiei Bright Sky România conţine o bază de date cu servicii de asistenţă socială, prevederile legale care pot proteja o victimă, explicaţii despre cauzele şi consecinţele violenţei domestice, modalităţile de acţiune ale abuzatorului, măsurile care pot fi adoptate individual pentru creșterea siguranței în mediul online, precum şi un formular electronic prin completarea căruia victima îşi poate evalua rapid siguranța personală în cadrul relației.

Sunt prezentate, de asemenea, informații și sfaturi utile legate de hărțuire și de consimțământul în relațiile sexuale, prezentându-se și studii de caz care exemplifică tipurile de comportament abuziv afișate cel mai frecvent în relațiile intime.

În perioada 02 noiembrie - 10 decembrie 2020, la nivel naţional poliţiştii derulează o campanie de informare a publicului larg cu privire la existenţa acestei aplicaţii, pentru ca cei care se confruntă cu astfel de situaţii, fie că sunt victime sau persoane care cunosc victime şi doresc să vină în sprijinul acestora, să ştie de existenţa ei şi să o utilizeze.

Bright Sky – Aplicaţie gratuită pentru victimele violenţei domestice

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și