În data de 14 martie a.c., la nivelul S.T.P.F. Suceava şi S.P.F. Brodina I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, un echipaj al poliției de frontieră a identificat, pe un drum forestier de pe raza comunei Brodina, jud. Suceava, un autoturism marca Opel Vectra despre care existau suspiciuni că transportă țigări de proveniență ucraineană.

Polițiștii de frontieră au procedat la oprirea acestuia, însă conducătorul auto a ignorat semnalele regulamentare efectuate de către lucrătorii noștri și a continuat deplasarea în mare viteză.

Poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea mașinii, iar la scurt timp autoturismul în cauză a fost găsit abandonat. Imediat s-au luat măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei, la scurt timp, în apropiere, fiind depistat conducătorul maşinii, cetăţeanul român Mihai M, în vârstă de 30 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava.

În portbagajul mașinii abandonate au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii mașinii și a bărbatului la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 2.880 pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Totodată, pe timpul verificărilor s-a constatat faptul că bărbatul nu avea permis de conducere.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de peste 33.700 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar cetăţeanul român este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Totodată, autoturismul marca Opel Vectra în valoare de 4.500 lei, a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea anchetei.

În data de 13 februarie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului - I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.00, polițiștii de frontieră au observat pe raza localității Valea Vișeului, jud. Maramureș, mai multe persoane care se îndreptau de la malul râului Tisa, spre interiorul țării, transportând, în spate, colete voluminoase.

Drept urmare, lucrătorii noștri au somat verbal persoanele în cauză, însă acestea au abandonat coletele și au fugit, întorcându-se înot pe teritoriul statului vecin.

Imediat, au fost anunțate autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

La fața locului, au fost descoperite mai multe colete care conțin țigări de proveniență ucraineană.

Baxurile cu țigări au fost transportate la sediul poliției de frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu țigări, mărcile Marble și Jin Ling, în valoare de aproximativ 35.100 lei.

În cauză, polițiștii de frontieră au ridicat întreaga cantitate de țigări în vederea confiscării și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În continuare, se fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet