Ieri, 12 octombrie, între orele 08.00 – 18.00, poliţiştii din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice împreună cu cei din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Ocna Şugatag şi specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, au desfăşurat activităţi de verificare şi control la două instalaţii de debitare şi prelucrare a lemnului, de pe raza comunei Budeşti. Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat două
sancţiuni contravenţionale în valoare de 5000 şi au dispus confiscarea a peste 31 mc de material lemnos, în valoare de peste 3 450 de lei.

De asemenea, poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele unui bărbat de 39 de ani din Sat Şugatag pentru comiterea infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori. Acesta a fost depistat în trafic, în timp ce transporta cu tractorul mai mulţi arbori verzi şi nemarcaţi, tăiaţi de pe raza localităţii de domiciliu.

Poliţiştii vor desfăşura şi în perioada următoare acţiuni pe linia prevenirii și descoperirii activităților ilicite din domeniul silvic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și