Dacă vi se pare interesant, să stiți că puteți să primiți mai mulți bani dacă alegeți această variantă. Guvernul face mai multe analize și de anul viitor ați putea primi peste două mii de lei, în loc de 1.450, atât cât valoarează voucherele în acest moment.

Ministerul Economiei a cuprins în bugetul de stat pe anul acesta vouchere de vacanță de 1.450 de lei pentru fiecare angajat. Însă calculele s-au putea schimba de anul viitor, iar valoarea ar putea crește. Asta dacă angajatul va alege să meargă în vacanță în afara sezonului, potrivit unui document al Executivului. Chiar dacă cele 4 luni sunt toamna și primăvara, decizia ar fi una bună pentru cei care primesc vouchere.

Discuția dintre patronate și reprezentanții Guvernului ar urma să cuprindă și detalii clare despre prețuri. Hotelierii de pe litoral au prețuri mai mari pe perioada verii, iar la munte tarifele se majorează imediat ce începe să ningă. Voucherele ar putea să îi încurajeze pe hotelieri să mențină prețurile ridicate tot timpul anului.

Specialiștii în domeniu susțin că voucherele de vacanță au contribuit în ultimii ani la dezvoltarea turismului românesc.

Un act normativ al Guvernului condus de Viorica Dancilă prevedea creșterea tichetelor de vacanță pentru extrasezon până la 2.080 lei, cu 600 de lei mai mult decât cei care vor să se relaxeze în lunile tradiționale de concediu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și