Şedinţa de Consiliu Judeţean pentru aprobarea bugetului va avea loc săptămâna aceasta. Conducerea Consiliului Judeţean a demarat deja, alături de consilierii judeţeni din cadrul Comisiei de Buget-Finanţe, consultările cu instituţiile din subordinea CJ.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a anunţat că proiectul de buget pentru 2017 a fost publicat în 14 martie şi presupune un buget de aproximativ 400 milioane lei.

„Avem buget propriu, buget al instituţiilor aflate în subordinea CJ, avem cofinanţări la proiecte europene, avem de toate. Priorităţile în momentul de faţă sunt proiectele judeţului. Cofinanţările pentru proiecte, efortul financiar pe care îl are Consiliul Judeţean pentru partea de cheltuieli neeligibile şi cofinanţarea proiectelor.

Acum, proiectele le ştim. Este vorba despre Sistemul Integrat de Management al Deşeurilor, co-finanţările pentru proiectele europene pe care le demarăm, cele mari pe Infrastructură Rutieră, Drumul Nordului, cu finanţare europeană şi drumurile judeţene care sunt cuprinse prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi cele noi, depuse, respectiv drumul judeţean din zona Lăpuş şi legătura Şomcuta-Remeţi pe Someş. De asemenea, pregătire ca buget pentru proiectele noi depuse prin PNDL, Valea Izei, Valea Ruscovei şi legătura Baia Mare -Coaş, în total aproximativ 200 km de drum judeţean pentru următorii doi-trei ani de zile”, a explicat Gabriel Zetea.

La coada listei…

Întrebat fiind despre centrul de echitaţie de la Recea, şeful administraţiei judeţene a spus clar că acest proiect nu este unul prioritar pentru judeţul Maramureş la ora actuală. „Nu există niciun leu bugetat pentru centrul de la Recea. Nu este un proiect considerat prioritar în momentul de faţă. Este un proiect asumat de către vechiul Consiliu Judeţean. S-a făcut un studiu de fezabilitate acolo şi acum nu există o linie de finanţare europeană pentru un astfel de proiect”, a adăugat Zetea.

Legat de Aeroportul Internaţional Baia Mare, preşedintele CJ Maramureş a ţinut să sublinieze că nu este un proiect al CJ, ci al Regiei Autonome Aeroportul Baia Mare:

„Am reuşit, printr-un amendament la Legea bugetului, să primim o sumă de 15 milioane de lei, care oferă posibilitatea achitării parţiale a lucrărilor de acolo. Acum explorăm posibilitatea altor finanţări, dar tot guvernamentale, nu prin fonduri europene. Avem câteva idei şi în perioada următoare vom vedea”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și