Folosim un compot mare de ananas, o lingură de amidon, 100 grame zahăr, zeamă de lămâie, mandarine, banana, kiwi, 150 mililitri frişcă lichidă, mentă. Se scot fructele din compot şi se lasă la scurs, iar siropul se păstrează şi se completează cu apă să se obţină cam 400 de mililitri.

Dacă scăpați in sirop 100 de grame de rom, whisky sau coniac chiar nu se supără nimeni dar il feriți atunci de copii. Sau adăugați in cupa proprie! Se dizolvă amidonul într-o ceaşcă de suc rece, apoi se amestecă cu zahărul şi restul de suc fierbinte. Se pune la foc mic şi se amestecă continuu, până se îngroaşă puţin. Fructele se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se amestecă, inclusiv ananasul din compot, într-un castron mai mare.

Se stropesc cu zeamă de lămâie, apoi se adaugă siropul obţinut şi se lasă la răcit. Între timp, se bate frişca cu mixerul. Salata se pune în cupe transparente şi se ornează cu fructe, frişcă şi frunze proaspete de mentă. Nu uitați de rom!

Citește și