Structura fițuicii de patru pagini este următoarea: pe prima pagină apare o poză mare cu candidatul PNL la Primăria Sighetului împreună cu primarul inculpat Ovidiu Nemeș, plus texte electorale prin care sightenii sunt îndemnați să îl voteze pe Alexandru Oros pentru funcția de Primar împreună cu echipa PNL-istă la Consiliul local. Pagina a doua este rezervată pentru a-i înjura pe ceilalți competitori electorali, ediția din Vinerea Mare fiind dedicată PSD-ului.

Paginile 3 și 4 cuprind texte electorale favorabile PNL și poze realizate în stil sovietic cu candidații acestora.

Acum că noul PNL a înghițit vechiul PDL (sau la Sighet o fi invers?), se pune totuși următoarea întrebare: când avea domnul Tomșa Petru, zis „Petreuș”, dreptate? Acum, când participă la editarea fițuicii „Bună ziua Sighet” în calitate de copreședinte al PNL Sighet în care îl laudă pe bunul său prieten Ovidiu Nemeș, sau în 2012 când domnul Tomșa & PDL lansa o altă fițuică, numită „Noapte bună Sighet”, în care îl înjura și caricaturiza pe Ovidiu Nemeș, dușmani pe atunci (vezi GALERIE FOTO mai sus).

Distribuirea fițuicii „Bună ziua Sighet” în Vinerea Mare de către PNL Sighet arată clar ce tip de campanie electorală au gândit pentru localele din 5 iunie consultanții angajați de către echipa PNL Sighet în acest scop: nu doar că au furat startul campaniei electorale ci au și deranjat pe foarte mulți sigheteni de Sfintele Sărbători pascale cu fițuici electorale.

Cei doi consultanți ai PNL Sighet sunt originari unul din București și altul din Oradea - coincidență sau nu, mulți bani ai sighetenilor au fost sifonați prin firme din Oradea. Spre exemplu, Ovidiu Nemeș este inculpat în dosarul „Parcometrele”, dosar în care procurorii DNA îl acuză pe acesta că a generat un prejudiciu municipiului Sighet de peste 700.000 lei, banii ajungând unei firme cu sediul tot în Oradea.

Surse din PNL Sighet au declarat sub protecția anonimatului pentru Sighet 247 că acești doi consultanți (porecliți „instalatori” de către PNL-iști, în sensul că îl vor instala pe Duculeț în funcția de Primar, prostindu-i încă o dată pe sigheteni) ar fi primit deja o tranșă de bani pentru organizarea campaniei la Sighet în sumă de 30.000 de euro. Totodată, aceleași surse mai arată că instalatorilor li s-a promis și o „primă de instalare” dacă Duculeț ajunge Primar în sumă de 50.000 de euro.

Doar dacă Duculeț va câștiga Primăria cu ajutorul „instalatorilor” sistemul mafiot ce a pus stăpânire pe frâiele orașului de patru ani încoace ar mai putea funcționa. În acest caz nefericit, tot aceleași figuri sinistre, parte din ele anchetate penal pentru fapte de corupție, vor fi în continuare la cârma societăților aflate în subordinea Primăriei. De ce nu, poate mai răsare încă o herghelie!

Așa că, „Bună ziua Sighet” sau „Noapte bună Sighet”, nicio diferență.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și