Evenimentul se va desfasura atat in Baia Mare la Casa Armatei, str. Hortensiei nr. 1, cat si la Punctul de lucru din Sighetu Marmatiei, str. Al. Ivasiuc nr. 17.

Cu prilejul acestui actiuni, AJOFM Maramures intermediaza integrarea pe piata muncii a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, prin punerea la dispozitia lor a instrumentelor necesare integrarii pe piata muncii, astfel incat acestea sa-si gaseasca locul de munca potrivit calificarii, competentelor si abilitatilor obtinute pe cai formale sau informale.

Agentii economici participanti la bursa vor avea prilejul sa-si recruteze direct viitorii angajati, iar persoanele aflate in cautarea unui loc de munca vor avea ocazia de a discuta direct cu reprezentantii firmelor prezente si de a aplica pe locurile de munca vacante.

De asemenea, specialistii A.J.O.F.M. Maramures vor oferi informatii agentilor economici si somerilor cu privire la subventiile si facilitatile oferite de Legea nr.76/2002 *actualizata*:

Subventii si facilitati oferite angajatorilor

Programe de formare profesionala pentru proprii angajati;

Subventionarea locurilor de munca pentru incadrarea absolventilor;

Subventionarea locurilor de munca pentru incadrarea somerilor:
peste 45 de ani ,

someri parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale,

someri de lunga durata,

tineri NEET,

persoane cu handicap;

Subventionarea locurilor de munca pentru incadrarea somerilor care mai au 5 ani pana la pensie;

Subventionarea locurilor de munca pentru incadrarea elevilor si studentilor pe perioada vacantelor scolare;

Incadrarea tinerilor cu varste intre 16 si 25 de ani confruntati cu riscul de marginalizare sociala;

Sustinerea financiara a uceniciei la locul de munca
Programe de formare profesionala pentru proprii angajati;

Facilitati acordate angajatorilor (reducerea sumei reprezentand contributia datorata bugetului asigurarilor pentru somaj, daca incadreaza in munca persoane din categoria somerilor pe care le mentin in activitate pe o perioada de cel putin 6 luni de la data angajarii; o suma reprezentand 50% din cheltuielile cu serviciile de formare profesionala organizate de angajatori pentru un numar de cel mult 20% din personalul propriu angajat,

Facilitati acordate persoanelor in cautarea unui loc de munca

Informare si Consiliere Profesionala;

Medierea muncii;

Calificarea si/sau recalificarea persoanelor neincadrate in munca;

Prima de activare (500 de lei pentru somerii neindemnizati);

Stimularea mobilitatii fortei de munca;

Prima de incadrare pentru somerii inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca si care se incadreaza in munca, intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 15 km de localitatea in care isi au domiciliul sau resedinta, primesc urmatorul cuantum:

Prima de instalare se acorda in cuantum diferentiat, astfel:
500 lei pentru persoanele inregistrate ca someri la agentiile pentru ocuparea fortei de munca si care se incadreaza in munca, potrivit legii, intr-o alta localitate si, ca urmare a acestui fapt, isi schimba domiciliul sau isi stabilesc resedinta;

b) 15.500 lei pentru persoanele prevazute la lit. a), care isi schimba domiciliul sau isi stabilesc resedinta, in situatia in care sunt insotite de membrii familiei in sensul Legii nr. 287/2009 privind Codul civil, republicata, cu modificarile ulterioare, iar in cazul familiei monoparentale, in situatia in care sunt insotite de copilul sau copiii aflati in intretinere.

Daca ambii soti indeplinesc conditiile de acordare a primei de instalare, unul va primi suma de 12.500 lei, iar celalalt va primi o prima de instalare in cuantum de 3.500 lei.

Completarea veniturilor salariale;

Consultanta pentru inceperea unei afaceri;

Evaluarea si certificarea competentelor profesionale dobandite pe alte cai decat cele formale;

Facilitati acordate absolventilor pentru stimularea incadrarii in munca (prima de incadrare);

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și