Acestea nu pot fi ridicate decât de către o firmă specializată. Vântul, căini, ciorile au împrăștiat deșeurile, unele ajungând și prin casele din apropiere. Pornindu-se de la faptul că în rândul celor cazați în acest centru au fost confirmate două cazuri pozitive de infectare cu coronavirus și deșeurile acumulate pot prezenta un real pericol.

“Noi nu avem dreptul să ridicăm aceste deșeuri care pot fi contaminate. Potrivit legii doar firme specializate pot face acest lucru. Noi am suplimentat numărul containerelor. Am făcut adresă către DSP pentru ca aceste deșeuri să fie ridicate”, a spus Ovidiu Șuștic, directorul firmei de salubritate a Sighetului.

“Vom rezolva cât mai repede această problemă. Așteptăm să vină o firmă specializată să le ridice”, a dat asigurări Ildiko Bereș, viceprimarul municipiului Sighetu Marmației.

“Vecinii cred că noi le aruncăm deșeurile. Nu este adevărat! Vântul, căinii, ciorile le împrăștie peste tot. Așteptăm să fie ridicate”, a spus un ul dintre cei internați la centrul de carantinare. Deșeuri sunt acumulate și la celelalte două centre de carantinare de la Sighet care funcționează în cadrul a două pensiuni. Și acestea așteaptă să fie ridicate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și