Proiectul de Lege care are ca obiect de reglementare plata diferențelor salariale cuvenite personalului didactic din învățământul de stat, pentru perioada octombrie 2008 -13 mai 2011, a fost adoptat miercuri, 6 aprilie, de Camera Deputaților, for decizional în acest caz.

Potrivit senatorului PSD, Liviu Pop, unul dintre inițiatorii proiectului, drepturile vor fi achitate eșalonat, pe o perioadă de 5 ani, de la intrarea în vigoare a prezentei legi după cum urmează: în primul an 5% din valoarea diferențelor salariale; în al doilea an – 10%; în al treilea an – 25%; în al patrulea an – 25%, iar în al cincilea an – 35% .
Pentru personalul didactic pensionat, care este îndreptățit să primească diferențe salariale pentru perioada menționată, plata acestora se va face într-o singură tranșă, iar pentru personalul didactic care se pensionează după intrarea în vigoare a prezentei legi, plata diferențelor salariale se face eșalonat, astfel încât să fie încheiată cel mai târziu la data pensionării.
Proiectul a fost adoptat de Senat la 24 martie 2015. Acesta urmează să fie trimis spre promulgare președintelui României, Klaus Iohannis.
Propunerea legislativă a fost susținută de peste 30 de senatori PSD.