O echipă de cercetători de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore a constat că, în acest caz, cafeina îmbunătățește anumite amintiri pe durata a cel puțin o zi. Până acum, dovezile privind efectul stimulator al cafelei asupra memoriei erau destul de limitate.

Această echipă coordonată de Prof. Michael Yassa le-a solicitat celor 73 de voluntari participanți la experiment să privească o serie de imagini reprezentând obiecte. Apoi, jumătate dintre voluntari a primit câte o doză de 200 de mililitri de cafea, în timp ce cealaltă jumătate a primit un placebo.

A doua zi, voluntarii din ambele grupuri au fost rugați să privească o altă serie de imagini, din care, o parte dintre fotografii le-au fost prezentate și cu o zi înainte, în timp ce alte imagini erau similare, dar cu unele diferențe.

Membrii celor două grupuri au reușit să distingă între cele două serii de imagini în manieră similară, însă cei care au băut cafea au reușit să distingă mai ușor diferențele mai mult sau mai puțin evidente din cazul imaginilor similare din cele două serii.

"Dacă am fi folosit un test standard pentru memorie, fără aceste imagini similare între care este mai greu să faci diferența, nu am fi descoperit niciun efect benefic al cafeinei pentru memorie", a comentat Prof. Yassa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și