Siguranța rutieră a copiilor, categorie specială de participanți la trafic, vulnerabilă în privința accidentelor rutiere şi cu reacții imprevizibile pentru conducătorii auto, constituie una dintre priorităţile poliţiştilor maramureşeni.

Astfel, azi 13 octombrie, poliţiştii de prevenire însoţiţi de cei de ordine publică şi câinele poliţist Max s-au întâlnit cu copiii din cadrul grădiniţei „Ion Creangă” din municipiul Baia Mare pentru a discuta diferite aspecte legate de siguranţa lor. Cei mici au primit sfaturi despre cum să circule corect, pe unde să traverseze strada, dar și pe unde să se joace în siguranță.

De asemenea, copiii au vizionat filmuleţe educative cu mesaje preventive privind comportamentul pe care ar trebui să-l aibă atât în mediul familial cât şi atunci când sunt în preajma colegilor.

Pentru că au fost atenţi şi au răspuns corect la întrebările adresate, poliţiştii le-au oferit la finalul orei o surpriză: sub supravegherea cadrelor didactice copiii au făcut cunoştinţă cu câinele de urmă Max, însoţit de conductorul său, poliţist în cadrul Serviciului de Ordine Publică.

Deliciul l-a făcut Vis, un câine de câteva luni, care urmează să fie dresat pentru a-şi prelua sarcina de a prinde infractorii.

Astfel de activităţi vor avea loc şi în perioada următoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și