"Am prezentat colegilor mei punctul de vedere pe care vreau să-l susțin după-amiază la reuniunea la care voi participa împreună cu reprezentanții PSD, PC, UNPR și UDMR. Acest punct de vedere este axat pe obiectivul principal pe care îl avem în momentul de față, pe care trebuie să-l atingem, anume câștigarea alegerilor prin eliminarea oricărei posibilități ca regimul Băsescu să se reproducă sub o formă sau alta, mă refer aici la domnul Iohannis, și le-am cerut colegilor mei să îmi dea un mandat în acest sens, pe care mi l-au acordat", a spus Tăriceanu, după ședința de marți a PLR.

De asemenea, el le-a cerut membrilor partidului să se mobilizeze în campania pentru turul doi.

"În același timp le-am cerut să se mobilizeze cu toate forțele în cele două săptămâni de campanie care urmează, pentru că bătălia continuă, nu este câștigată dinainte. Ponta are un avans, aș spune important, aproape un milion de voturi diferență între el și Iohannis, care este pe locul doi, și întotdeauna trebuie să nu-ți subapreciezi adversarul și trebuie să te mobilizezi mult mai bine pentru a obține victoria. Acest mandat este pentru a ne mobiliza și a-i da posibilitatea celui care reprezintă alternativa la regimul Băsescu să învingă", a explicat liderul PLR.

El a mai afirmat că în cadrul ședinței s-a mai discutat despre refacerea USL.

"Am vorbit și despre refacerea USL ca un proiect care urmează să fie materializat după alegerile din 16 noiembrie", a spus Tăriceanu.

Acesta a fost întrebat dacă se bazează pe o atragere a PNL într-o colaborare cu PSD privind proiectul USL.

"În primul rând, PLR este actorul principal. Dacă sunt colegi din PNL care o să înceapă să conștientizeze într-un număr și mai mare și mai profund situația complet anormală în care se găsesc, adică într-un partid cu denumirea de PNL dar care este de fapt gazda pentru PDL și modalitatea prin care PDL își spală imaginea și marginalizează liberalii, sigur că ei pot să ni se alăture", a mai spus Tăriceanu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet