În urma declaraţiilor unor politicieni, din ultima vreme, potrivit cărora Călin Popescu Tăriceanu este cercetat de DNA într-un dosar, RomaniaTV.net a adresat o solicitare Direcţiei Naţionale Anticorupţie în care am solicitat să ni se precizeze dacă preşedintele Senatului are vreo calitate în vreun dosar instrumentat de DNA şi dacă s-au făcut denunţuri împotriva acestuia.

Răspunsul DNA pentru RomaniaTV.net arată că Tăriceanu nu are calitatea de suspect sau inculpat în niciun dosar DNA.

"Persoana la care faceţi referire în cererea dvs., nu are calitatea de suspect/inculpat în nicio cauză instrumentată de DNA

În legătură cu celelalte informaţii solicitate, vă comunicăm că acestea nu fac obiectul comunicării publice, în conformitate cu prevederile art.12, lit. e) din legea 544/2001", a precizat Biroul de Informare şi Relaţii Publice al DNA pentru RomaniaTV.net.

Gelu Vișan, unul dintre liderii PMP, a declarat, săptămâna trecută, că șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, va fi arestat curând.

"Călin Popescu Tăriceanu va fi arestat. DNA pregătește arestarea lui Tăriceanu. Asta se va întâmpla peste maximum 3 săptămâni. Se pregătește o lovitură extrem de dură la adresa democrației. I se face un dosar pentru a-l scoate de la guvernare", spunea Vișan la România TV.

Ulterior, Vişan a venit cu noi detalii, susţinând că Tăriceanu urmează să fie arestat până pe 14 septembrie 2015, iar cererea de arestare va fi înaintată în sesiunea parlamentară.

"Ieri am primit ultima confirmare, care spune că până pe 14 septembrie 2015, în sesiunea parlamentară, va fi înaintată cererea de arestare în dosarul "M", să îi spunem așa, în urma unor denunțuri ce există de cel puțin 3 luni de zile", a spus Vișan, la B1 TV.

Întrebat de unde are informația aceasta, Vișan a arătat că are o sursă sigură.

"O am dintr-o sursă sigură, nu mi-a spus o păsărică. Este un dosar închis de peste o lună și jumătate. Se așteaptă până în 14 septembrie. Dacă nu a mers demisia cu Ponta se va încerca doborârea Guvernului Ponta în Parlament. Este o singură problemă: de ce este blocat de o lună și jumătate dosarul? Astăzi, când eu știu de acest dosar, de ce nu a fost pusă în aplicare decizia? Asta înseamnă că mai avem un jucător pe scena politică", a mai spus liderul PMP.

Vișan a mai precizat că dosarul se bazează pe niște denunțuri. De asemenea, a spus că nu se mai primesc probe la dosar.

DOSARUL MICROSOFT

Numele lui Călin Popescu Tăriceanu a fost vehiculat şi în Dosarul Microsoft. Potrivit unor surse judiciare, fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, ar fi depus un denunţ penal împotriva fostului premier.

Sandu a susţinut în faţa procurorilor că fostul şef al Guvernului ar fi primit mită de mai multe milioane de euro pentru a prelungi contractul de achiziţie de licenţe Microsoft. Acest lucru s-a făcut prin două hotărâri de Guvern şi două acte adiţionale la contractul semnat iniţial.

"Dacă există elemente care să fie luate în considerare și cei care le au cred că sunt demne de luat în considerare, le recomand să le trimită la Direcția Națională Anticorupție. Le recomand, pentru că cred că este singura structură competentă să analizeze astfel de documente, cum vreți să le numiți. Eu alt comentariu nu am ce să fac, pentru că nu sunt dispus să intru în astfel de speculații fără niciun fel de temei", declara Tăriceanu.
Întrebat dacă a avut vreo discuție în acest sens cu vreun procuror, Tăriceanu a negat.

"Nu. Numele meu nu știu dacă e pronunțat(...) Am primit informația legată de lansarea acestui subiect de către televiziunea Realitatea și ceea ce vă pot spune este că, fără să cunosc în amănunt situația financiară, știu că Realitatea se confruntă cu probleme financiare extrem de serioase. Lucrul acesta determină conducerea televiziunii probabil sau unii dintre jurnaliști să încerce să abordeze subiecte de factură senzațională", a menționat președintele Senatului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și