Potrivit Legii pentru alegerea preşedintelui României, candidaturile propuse de partidele si de alianţele politice, precum şi candidaturile independente pot fi depuse numai dacă sunt susţinute de cel putin 200.000 de alegători.

"Vom avea congresul de constituire a Partidului Liberal Reformator la sfârşitul acestei luni, vom anunţa data oficial şi cu acel prilej voi face şi lansarea oficială a candidaturii mele pentru alegerile prezidenţiale", a declarat Tăriceanu.

Tăriceanu a precizat că partidul, PLR, nu este încă înregistrat. "Problema candidaturii ca independent sau din partea partidului cred că este o problemă mai degrabă tehnică, nu este relevantă, importantă este decizia politică în sine de a candida la prezidenţiale", a adăugat Tăriceanu.

Pentru înregistrarea noului partid - PLR, Tăriceanu trebuie să strângă 25.000 de semnături din cel puţin 18 judeţe.

Conform Legii partidelor politice, "lista trebuie sa cuprinda cel putin 25.000 de membri fondatori, domiciliati in cel putin 18 din judetele tarii si municipiul Bucuresti, dar nu mai putin de 700 de persoane pentru fiecare dintre aceste judete si municipiul Bucuresti".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!