Directorul CJAS Bistrița-Năsăud, Camelia Ilișuan, a declarat marți, pentru AGERPRES, că medicul de familie din comuna Salva i-a explicat că cele aproximativ zece persoane care au trimis petițiile sunt călugărițele de la mănăstirea din localitate. Pe viitor, acestea vor fi nevoite să se deplaseze la sediul Casei pentru a-și ridica adeverințele necesare dovedirii calității de asigurat.

La trei săptămâni după ce CJAS a început distribuirea cardurilor de sănătate returnate de către Poștă, doar circa 1.700 carduri din totalul de 13.600 au fost ridicate de către titulari.

Pentru a veni în ajutorul asiguraților, CJAS Bistrița-Năsăud a publicat pe site-ul propriu lista cu persoanele care nu au fost găsite la domiciliu pentru a li se înmâna cardurile.

Potrivit Cameliei Ilișuan, toți medicii de familie din județ și-au achiziționat cititoare de carduri și au început deja să lucreze cu acestea.

Din această săptămână, în județ vor mai sosi aproximativ 14.000 de carduri de sănătate, ce vor fi distribuite prin Poștă, care aparțin în general persoanelor care au împlinit 18 ani după ce baza de date cu asigurații la sistemul de sănătate a fost trimisă către Imprimeria Națională.

În județul Bistrița-Năsăud au fost distribuite în total, în prima etapă, 204.467 de carduri de sănătate, dintre acestea peste 94% ajungând deja în posesia asiguraților.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și