Votul a fost secret, exprimat prin bile, scrie News.

Ministrul demisionar al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a susţinut şi în plenul Camerei Deputaţilor că este nevinovată în dosarul în care este acuzată de către DNA de complicitate la abuz în serviciu, spunând că demersul procurorilor anticorupţie este un abuz şi o ”represiune nedreaptă” împotriva miniştrilor cu scopul ca PSD să fie scos de la guvernare.

”Adversarii noştri politici, folosind aceste mecanisme abuzive şi nedemocratice, doresc să nu mai fim la guvernare. Se creează un precedent nociv şi instrumente paralele, străine principiilor statului de drept, prin care se declanşează o represiune nedreaptă împotriva membrilor Guvernului, având ca unic argument apartenenţa politică”, a declarat Rovana Plumb în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor unde se discută ridicarea imunităţii sale pentru a putea fi urmărită penal.

Ministrul demisionar al Fondurilor Europene a spus că acuzaţiile pe care i le aduc procurorii anticorupţie ar face parte din aceeaşi strategie de compromitere a PSD care ar fi fost aplicată şi la referendumul din 2012 pentru demiterea lui Traian Băsesc sau la alegerile prezidenţiale din 2014.

”Ne aflăm în faţa unui joc periculos al percepţiei. Se încearcă permanent inducerea în eroare prin folosirea de metode menite să servească aceluiaşi scop: demonizarea PSD, compromiterea unui întreg program de guvernare şi, dacă se poate, răsturnarea votului popular aşa cum s-a întâmplat şi la referendum, şi la votul din disaporă la alegerile prezidenţiale. Spun cu mândrie că fac parte dintr-o coaliţie care luptă şi va lupta în continuare împotriva abuzurilor, indiferent de forma şi natura sub care acestea se prezintă”, a mai spus Plumb.

Ea a susţinut în faţa deputaţilor că este nevinovată şi le-a cerut acestora să voteze ”aşa cum le dictează conştiinţa” pentru a pune capăt ”domniei abuzurilor”.

”Nu am greşit cu absolut nimic. În esenţă, este vorba de două hotărâri de Guvern, ambele legale, ambele au avizele de legalitate care se regăsesc la dosar şi, prin urmare, nu pot fi complice la o faptă care nu e infracţiune. Mă aflu în faţa dumneavoastră pentru a vă ruga să vă daţi votul aşa cum vă dictează conştiinţa, iar votul pe care îl veţi da astăzi nu este pentru Rovana Plumb, este un vot pentru a pune capăt domniei abuzurilor”, şi-a încheiat Rovana Plumb discursul din plenul Camerei Deputaţilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și