Directorul se apără și spune că transportul ar fi ajuns din greșeală la el în curte, după ce mașina s-a defectat.

La școala generală din Isverna, județul Mehedinți, ar fi trebuit să ajungă două transporturi cu 38 de metri cubi de lemne. După ce primul transport a fost descărcat, al doilea nu a mai sosit la destinație. A poposit, însă, în curtea pensiunii administrate chiar de directorul școlii. Un localnic a alertat imediat autoritățile.

Bărbat: Acelea sunt lemnele care au ajuns inițial în curtea școlii și astea sunt lemnele care au ajuns în curtea pensiunii domnului director.

Marius Răescu, localnic: Am observat un camion care descărca material lemnos în curtea acestei pensiuni. Ulterior, la jumătate de oră, camionul a plecat. N-aș fi crezut în stare pe nimeni să fure din lemnele copiilor sau din bunurile școlii, dar, din păcate, se mai întâmplă și astfel de chestii.

Directorul școlii se apără și spune că, de fapt, mașina s-ar fi defectat chiar lângă pensiunea lui.

Marian Balaci, directorul Școlii Generale Isverna: Primul transport a fost dus direct la școală. După care, la al doilea transport a fost o defecțiune tehnică și, bineînțeles, când m-a sunat și m-am sfătuit cu domnul șofer i-am spus „puteți să le lăsați la mine, este pază”. Le cărăm cu camionetele sau cu tractoarele mai mici, ca să putem să le ducem.

La fața locului au ajuns imediat polițiștii, care au confiscat lemnul.

Corina Moraru, purtător de cuvânt IPJ Mehedinți: Materialul lemnos în cantitate de 19 metri cubi de diferite specii, ce a fost găsit la pensiunea din satul Seviștea, a fost confiscat și dat în custodia organului silvic în vederea continuării cercetărilor penale. Prejudiciul estimat este de aproximativ 5000 de lei.

Elena Alexandru, jurnalist Digi24: Imediat după ce au fost descoperite aceste lemne în curtea directorului unității școlare au fost confiscate de polițiști și aduse unde le era destinația, adică aici, în curtea școlii.

Localnicii și reprezentanții primăriei nu cred însă varianta directorului.

Ion Stoican, administratorul Primăriei Comunei Isverna: Surprinzător s-a defectat exact în dreptul pensiunii. Și cum le-a descărcat dacă se defecta mașina și cum a plecat de acolo? Poliția când a venit n-a mai găsit nici mașina. Șoferul a și declarat că nu a avut nicio problemă cu mașina. Este un incident destul de grav. La școală au fost descărcate lemne de foc, iar la pensiune lemn de stejar, de construcție.

Localnic: E urâtă treaba dacă s-a întâmplat lucrul ăsta.

Loalnic: Fapta asta este foarte gravă și rușinoasă. Dacă mașina se defecta, rămânea mașina în locul unde s-a defectat, venea altă mașină, lua lemnele din mașina aia, punea în altă mașină și le aducea la școală. Cum a plecat mașina de acolo pe roatele ei și s-a dus mai departe? Cum? A fost defectă mașina aia c-a ajuns unde a ajuns?

În acest caz, se face anchetă pentru delapidare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și