Candidatul pentru funcția de Primar din partea PNL, Alexandru (Duculeț) Oros, a început campania electorală în forță prin instalarea unor corturi în câteva puncte cheie din Sighet. Corturile sunt personalizate cu imaginea candidatului și cu un slogan electoral. Ba mai mult, pe cort apare lângă poza candidatului Oros și poza actualului (încă) Primar inculpat Ovidiu Nemeș, trimis în judecată de către DNA în două dosare penale pentru fapte asimilate celor de corupție.

Alăturarea imaginii inculpatului Nemeș de cea a candidatului Oros Duculeț are menirea de a-l face cunoscut pe acesta din urmă sighetenilor, în speranța că prosteala va ține și la alegerile acestea și că se va petrece minunea: Oros va câștiga Primăria, iar Ovidiu Nemeș va rămâne în continuare Primar din umbră.

Ca orice partid și PNL Sighet are în componența sa tot felul de oameni, mai de valoare sau de mai puțină valoare. Odată ce lui Ovidiu Nemeș i s-a interzis de către Alina Gorghiu, șefa PNL, să mai candideze la vreo funcție aleasă în aceste alegeri, trebuia găsită o persoană pentru a candida. Mai multe persoane din PNL Sighet și-au exprimat verbal sau în scris dorința de a candida pentru funcția de Primar al municipiului: Daniela Ivașcu, Vasile Mih ș.a. Dintre toți cei care și-au dorit acest lucru, taman pe Oros (Duculeț) Alexandru l-a scos Ovidiu Nemeș în față pentru a candida, o persoană cvasi-necunoscută, anostă și foarte slab orator.

Alexandru Oros a devenit dintr-un mic antreprenor care deținea două roabe și o betonieră în ditamai director al Spitalului municipal Sighet. Totul pe barba lui Nemeș. Anumite surse din PNL susțin că desemnarea lui Oros în funcția de candidat la Primăria Sighet s-a făcut din următorul raționament: în mandatul lui Ovidiu Nemeș au existat doi prieteni apropiați ai inculpatului Ovidiu Nemeș care au răspuns la comenzi fără să crâncească: Alexandru Oros și Ioan Șuștic (directorul de la „Urbana”). Cum cel din urmă este anchetat penal în mai multe dosare și azi mâine probabil că va fi legat de DNA, a mai rămas în cursă Duculeț Oros.

Inculpatul Ovidiu Nemeș își dorește să mențină în funcția de Primar o persoană apropiată, un om de paie, care să îi răspund întocmai la comenzile sale, adică tot Nemeș să rămână Primar de fapt. Motivul rezidă în faptul că Nemeș nu are de ales: Primar trebuie să rămână un om de paie care să îi acopere toate matrapazlâcurile, furturile și ilegalitățile care s-au petrecut în ultimii aproape patru ani în Primăria Sighet, sub oblăduirea însăși a TIR-istului inculpat. Poate așa ar reuși să scape de câteva dosare care îl pasc.

În cursul acestor zile sighetenii au primit în cutiile poștale niște pliante electorale, unele cu poza lui Alexandru Oros, altele cu pozele atât a lui Ovidiu Nemeș cât și a lui Alexandru Oros, un fel de „campanie de consultare publică a cetățenilor” cu privire la problemele orașului. De fapt, vorbim de o „campanie de prostire a sighetenilor” și sloganul de pe fluturaș ar fi trebuit să fie: „CONTINUĂM (SĂ FURĂM) ÎMPREUNĂ PENTRU SIGHET!”.

Dacă printr-o eroare Alexandru Oros ajunge Primar al Sighetului, vom asista la construirea în municipiu a încă unei herghelii, la cumpărarea de și mai multe TIR-uri, aceeași odioși vor rămâne prin funcțiile de conducere pe la instituțiile subordonate Primăriei și la un pelerinaj continuu al DNA-ului pe la toate instituțiile din oraș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet