Dar indiferent care este motivul călătoriilor cu trenul, important este să le facem în siguranță. Fiecare dintre noi trebuie să fie responsabil pentru viața și bunurile personale.

Astfel, ori de câte ori porniți la drum, indiferent de vârstă, trebuie să fiți atenți la bunurile dvs., la persoanele din jur, la modul în care folosiți telefonul și mai ales căștile.

Când vă aflați pe peroanele gării, când traversați liniile de cale ferată, evitați să folosiți telefonul și căștile, altfel riscați să nu vedeți și să nu auziți trenul care se apropie.

Când sunteți în tren fiți atent la bunurile dvs., și respectați instrucțiunile aplicate la ferestre și ușa de acces în vagon.

De asemenea dacă ajungeți prin țară, în județe în care trenurile circulă pe rețea electrică, evitați să escaladați vagoanele pentru a nu fi atinși de arcul electric ce se formează și care este fatal.

Victimele electrocutării prin arc electric sunt în general tinerii care, pentru a-și face o fotografie mai inedită, sunt tentați să escaladeze vagoanele, necunoscând faptul că nu e nevoie să atingi liniile de curent electric ca să fii electrocutat. E suficient să te atingă arcul electric care se formează și care are o putere de 27000 de volți.

Toate aceste măsuri preventive au fost transmise de către polițiștii de prevenire, împreună cu cei de la Biroul Transporturi Feroviare, ieri, călătorilor din două trenuri care circulă pe ruta Baia Mare – Satulung.

Polițiștii au stat de vorbă cu cetățenii de toate vârstele și au oferit flyere cu informații utile cu scopul prevenirii victimizări de orice fel pe parcursul călătoriilor cu trenul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și