Rednic Petru (PSD)

Rednic Petru este la al doilea mandat de consilier local din partea PSD. În actualul mandat acesta ocupă funcția de președinte al Comisiei de buget-finanțe, cea mai importantă funcție după primar și viceprimar. În această calitate, Rednic Petru a condus toate ședințele de comisie, aducând numeroase propuneri și modificări în ceea ce privește execuția bugetului local. Acesta este unul dintre cei mai activi consilieri locali, cu numeroase luări de cuvânt și amendamente propuse la diverse proiecte de HCL, însă fără a avea vreun proiect de HCL propriu.

Multe dintre amendamentele propuse de către Rednic Petru s-au concretizat în modificarea structurii bugetului local. Din aceste motive, primarul Horia Scubli de multe ori i-a adus reproșuri că nu execută întocmai ordinele sale sau ale partidului. În ciuda acestor discuții, Rednic Petru și-a susținut ]n continuare amendamentele.

Prezența la ședințele de comisie și de plen a fost una foarte ridicată. Rednic Petru s-a abținut la votarea creșterilor salariale pentru angajații din Primărie și instituțiile din subordine (iulie 2017), având în vedere că soția domniei sale era angajată în sistemul bugetar local. Acesta susținea că această creștere nu este sustenabilă și va afecta puternic în rău bugetul local al municipiului.

Mihalca Ionuț

Mihalca Ionuț a intrat în Consiliul local din partea PNL, acesta fiind ginerele consilierului local și vicepreședintelui PNL Sighet, Petru Tomșa. În calitatea sa de consilier local, Mihalca Ionuț nu a avut nicio inițiativă proprie sau vreo propunere de proiect de HCL, având însă mai multe luări de cuvânt în ședințele de plen, în special pe teme de ordin tehnic, acesta fiind de profesie inginer în electricitate. Prezența la ședințele de Consiliu a fost una medie spre ridicată.

Mihalca Ionuț a părăsit fotoliul de consilier local în cursul anului 2019, când a preluat funcția de șef serviciu Iluminat public din cadrul SPG Urbana, părăsind postul de inginer deținut la Electrica. În această calitate, Mihalca Ionuț s-a implicat foarte mult în scrierea unui proiect finanțat parțial prin fonduri europene pentru înlocuirea corpurilor de iluminat de pe raza municipiului Sighet cu altele noi, cu sistem de iluminare LED.

Moiș-Stoica Petru (PNL)

Moiș-Stoica Petru (PNL) a ocupat funcția de consilier local între iulie 2016 - ianuarie 2020, când și-a schimbat domiciliul din Sighet, pierzând astfel funcția deținută. Acesta a fost o voce relativ tăcută în Consiliul local, cu puține luări de cuvânt și fără nicio inițiativă proprie sau a unui proiect de HCL. Moiș-Stoica Petru s-a poziționat de foarte multe ori contra propunerilor susținute de către consilierul local Onița-Ivașcu Daniela, șefa lui de partid.

Prezența acestuia la ședințele de comisii și de plen a fost una medie. Acesta urmează să candideze pentru funcția de primar al comunei Șieu din partea PNL în alegerile locale din luna septembrie a acestui an.

***

În cazul în care cei trei consilieri locali consideră că nu s-au prezentat în acest articol toate realizările domniilor lor, îi invităm să ne trimită pe adresa de e-mail redactie@sighet247.ro Raportul de activitate al lor la final de mandat spre a fi publicat și astfel sighetenii să fie informați cu privire la acestea.

În zilele următoare Sighet 247 va prezenta în continuare realizările fiecărui consilier local în parte, atașând Raportul de activitate al acestora, în măsura în care acesta va fi primit pe adresa redacției.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet