Este vorba despre o Campanie de prevenire a consumului şi traficului de droguri SUPRADOZA DE SIGURANŢĂ. Ca de fiecare dată când este vorba despre activităţi antidrog, poliţiştii fac front comun cu Centrul de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog Maramureş. Cele două instituţii vor fi prezente în şcoli până la sfârşitul acestui an pentru a transmite elevilor informaţii utile, astfel încât aceştia să decidă în cunoştinţă de cauză cum aleg să dea savoare vieţii.

Ieri, 26 septembrie, poliţiştii de prevenire împreună cu cei de proximitate au fost prezenţi în rândul elevilor de clasa a IX-a de la Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” din Baia Mare. Poliţiştii au discutat cu elevii despre consumul de droguri ş i efectele acestora asupra fizicului şi psihicului lor, precum şi riscurile la care se expun din punct de vedere infracţional. Informaţiile transmise elevilor au fost completate de prezentarea mărturiilor unor tineri consumatori, care au reuşit să iasă de sub influenţa acestui miraj, ajutând acum alţi tineri dependenţi de acest flagel.

Principalul scop al discuţiilor cu elevii a fost conştientizarea acestora cu privire la faptul că drogul niciodată nu trebuie să fie o alegere atunci când doresc să experimenteze o stare de bine, că întotdeauna există alternative sănătoase, că întotdeauna decizia este a lor, şi că pot exista consecinţe şi în plan legal nu doar în cel fizic şi psihic.

Elevii au fost deschişi la discuţii, au adus completări, au povestit experienţe personale atât în calitate de martori cât şi, spre surprinderea poliţiştilor, în calitate de consumatori.

Pentru ca acest fenomen să fie redus la nivel de societate, este important să nu fim nepăsători la ceea ce se întâmplă în jurul nostru, să nu-l negăm, ci să intervenim, fiecare după posibilităţile lui, indiferent că suntem prieteni, părinţi, dascăli, poliţişti sau simpli cetăţeni.

Viaţa are savoare şi fără droguri!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și