Activitățile organizate în această zi au ca scop creșterea gradului de conștientizare a publicului larg cu privire la autism și transmiterea de informații despre importanța diagnosticării precoce și a intervenției timpurii.

Totodată sunt puse în lumină talentele unice și abilitățile persoanelor cu autism.

Peste tot în lume, mii de clădiri importante și case sunt iluminate în albastru pentru a susţine milioane de persoane și familii din toată lumea afectate de autism.

Anul acesta, cu ocazia zilei de 2 Aprilie, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, FEDRA trage un serios semnal de alarmă, către decidenții politici și către publicul larg, cu privire la discriminarea cu care se confruntă zi de zi persoanele cu autism din România și familiile lor. Totodată reprezentanţii FEDRA cheamă la solidaritate și la înțelegerea impactului remarcabil pe care incluziunea socială și accesul la educație și intervenții specializate îl au asupra dezvoltării și maximizării potențialului fiecărei persoane cu autism.

Ca în fiecare an, Asociația Autism Baia Mare se alătură campaniei „Light it up blue!”.

În data de 2 aprilie Asociația Autism Baia Mare organizează o serie de activități menite să contribuie la conștientizarea la nivel local a problematicii autismului.

Băimărenii sunt invitați în Piața Millennium începând cu ora 19:00, unde vor putea participa la un eveniment inedit pentru Baia Mare, Colored Powder Flashmob, vor lansa lampioane și vor asista la iluminarea Primăriei şi a Podului Viilor în albastru.

La Sighetu Marmaţiei evenimentele se vor desfăşura pe Pietonală începând cu ora 18:30. Acţiunea este organizată în parteneriat cu Asociaţia SZMISZ.

Pe tot parcursul zilei vom purta obiecte vestimentare albastre şi/sau mici insigne cu simbolul campaniei.

Vă aşteptăm alături de noi şi vă mulțumim tuturor pentru susținere !

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și