Teodorovici a avut o discuție cu ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în condițiile în care la ministerul Sănătății există o comisie care analizează o asemenea variantă. "Am discutat și eu ieri cu doamna ministru. Și am aflat că există o astfel de comisie pentru a se analiza și a se argumenta legalizarea utilizării canabisului în scopuri medicinale", a răspuns Teodorovici.

„Dacă și în alte țări europene sunt luate în calcul, de ce să nu analizezi?”, a spus ministrul, care a adăugat că „În România, argumentele de ordin economic pălesc în fața altora ușor de dus la populație”, a spus Eugen Teodorovici.

„Categoric, este medical un argument care justifică o astfel de procedură de legalizare şi de utilizare în scopuri medicinale a canabisului. Dacă ieri a fost la Ministerul Sănătăţii comisia de profil, înseamnă că asta este direcţia în care se merge. E deja o practică europeană şi justificarea o are, medicinal vorbind. Fiind în fază terminală pacienţii, probabil că este o cale de a diminua din suferinţele pe care aceştia le au”, a declarat Teodorovici.

Ministrul de Finanțe a evitat un răspuns tranșant pe tema legalizării canabisului în scop recreațional.

„Dacă vreți un răspuns care cât de cât să fie în zona asta, tot timpul ne raportăm la ce este în alte state. Sunt practici în țări europene, să spunem, de mult legalizate, și care aduc avantaje și au argumentele pentru care au fost și făcute. Deci sunt avantaje. Desigur, unii în România văd dezavantaje pe mai multe subiecte, nu doar acesta. Dar deocamdată e prematur să ne pronunțăm"

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și