Proiectul este unul de anvergură şi se derulează pe trei contracte de lucrări, cu trei constructori diferiţi. A fost demarat în 2008, iar în prima etapă a fost cuprinsă construcţia unei staţii de epurare, precum şi realizarea extinderii cu 30 kilometri a reţelei de canalizare şi reabilitarea reţelei vechi de canalizare pe o distanţă de 5 kilometri.

Investiţia se ridică în total la 22 milioane euro, bani repartizaţi Sighetului, din total proiect pe judeţ. Ulterior, sumele au fost suplimentate. În urma ieşirii din proiect a Borşei, Sighetul a mai primit 6 milioane de euro. Apoi, după licitaţiile organizate, a rezultat o economie din valoarea totală a contractului, iar Sighetului i-au revenit 2 milioane de euro din respectiva sumă.

Până în prezent, nu s-a lucrat deloc pe aliniamentul DN 18 şi DN 19, deoarece nu s-a primit aviz de la Compania Naţională de Drumuri Naţionale. Este vorba de o lungime totală de 2,5 km, pe care nu se va putea interveni, iar locuitorii vor fi privaţi de aceste utilităţi. Este vorba de o pierdere în valoare de 250.000-300.000 euro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și