Primarii nu vor să amestece temele de campanie și ar dori ca alegerile locale să aibă loc cât mai repede, undeva chiar la începutul lunii septembrie, deoarece se tem de valul doi al epidemiei de coronaviurs.

Pe de altă parte, PSD pledează pentru comasarea alegerilor, la fel Pro România. USR, PMP și UDMR vor separarea alegerilor locale de cele generale, după cum rezultă din declarațiile făcute de liderii acestor partide pentru G4Media.ro.
În cadrul ședinței de Birou Executiv (BEX) al PNL, care a avut loc marți seară prin videoconferință, Ludovic Orban le-a transmis liderilor liberali că, cel mai probabil alegerile locale ar putea avea loc în luna septembrie, în funcție de evoluția crizei generate de coronavirus.

Surse participante la discuție au explicat pentru G4Media.ro că Orban le-a spus liderilor PNL că partidul este la peste 40% în sondajele din luna martie și că, potrivit acelorași sondaje, măsurile luate de guvern în această perioadă sunt aprobate de peste 70% din populație. Liderul PNL nu a oferit însă detalii despre ce sondaje este vorba, despre cine le-a efectuat sau la comanda cui.

Sursele citate au mai spus că nu s-a discutat despre o eventuală comasare a alegerilor locale cu cele parlamentare, precizând că parlamentarele nu pot avea loc înainte de termen.

”E scris clar în Constituție că senatorii și deputații își preiau mandatele în maximum 20 de zile de la alegeri, pe de o parte, și, pe de altă parte, se precizează că mandatul parlamentar este de patru ani. Deci, parlamentarele nu pot avea loc mai devreme de începutul lunii decembrie. Nu am discutat despre comasarea alegerilor”, a precizat pentru G4Media.ro un lider PNL participant la ședința BEX.

Citește mai mult pe G4media.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet