Această decizie de la Centru vine în contextul noului Statut al PNL care prevede că persoanele cu probleme penale nu pot candida în alegerile locale sau parlamentare din acest an. Reamintim că Ovidiu Nemeș a fost declarat incompatibil în primă instanță de către Curtea de Apel Cluj și că este trimis în judecată de către DNA în două dosare penale pentru săvârșirea de fapte asimilate celor de corupție: Dosarul „Parcometrele” și Dosarul „Avocații”.

În aceste dosare penale Ovidiu Nemeș este acuzat de către DNA de abuz în serviciu și că ar fi adus un prejudiciu municipiului Sighet în sumă cumulată de peste 800.000 lei.

Conform surselor noastre din interiorul PNL se pare că Ovidiu Nemeș a pus presiuni foarte mari pe conducerea PNL la nivel național pentru a-i fi acceptată candidatura din partea partidului pentru funcția de Primar al municipiului Sighet. Se pare că co-președinta PNL Alina Gorghiu i-ar fi respins candidatura lui Ovidiu Nemeș din cauza dosarelor penale în care acesta este implicat. Ba mai mult, se pare că Alina Gorghiu i-ar fi spus lui Ovidiu Nemeș că niciodată nu s-a simțit atât de incomod precum s-a simțit la conferința de presă pe care a susținut-o la PNL Maramureș, în toamna anului 2015, când jurnalistul Nicu Iuga, senior editor Sighet 247, a întrebat-o de ce nu îl demite pe Ovidiu Nemeș din funcția de președinte al PNL Maramureș, în condițiile în care acesta nu poate deține această funcție, conform statului PNL. Statutul PNL prevede că persoanele certate cu legea nu pot deține funcții de conducere în partid.

Dacă este să analizăm articolele apărute în ultima vreme pe site-ul MaraMedia.ro și știrile difuzate pe TV Sighet, ajungem la concluzia că PNL Sighet, condus tot de către Ovidiu Nemeș, îl încălzește pe margine pentru a candida la funcția de Primar al municipiului pe directorul Spitalului municipal Sighet, Alexandru Oros, prieten la cataramă cu Ovidiu Nemeș.

Reamintim că directorul Spitalului municipal Sighet, Alexandru Oros, a fost implicat acum mai bine de un an într-un scandal de presă, când au apărut informații cu privire la anumite convorbiri amoroase între acesta și o consilieră locală PNL, convorbiri purtate prin intermediul rețelei de socializare FaceBOOK.

Susținerea lui Alexandru Oros de către penalul Ovidiu Nemeș pentru a candida pentru funcția de Primar în municipiul Sighet în alegerile locale din acest an nu este o surpriză. Se pare că lui Ovidiu Nemeș îi convine ca această funcție să fie ocupată de către un om de paie, care să răspundă la comenzile sale politice. Reamintim că Alexandru Oros a ajuns în funcția de director al Spitalului municipal Sighet în urma numirii sale de către primarul Ovidiu Nemeș, deși nimic nu îl recomanda pe domnul Oros pentru a ocupa această funcție: nici nu este medic și nici nu avea o experiență vastă în domeniul managementului medical.

Situația rămâne tensionată în cadrul PNL Sighet, în condițiile în care consilierul local PNL Onița Ivașcu Daniela și-a depus în scris la sediul PNL Maramureș intenția de a candida din partea partidului la funcția de Primar al municipiului Sighet.

Redăm mai jos întregul comunicat transmis de către actualul Primar Ovidiu Nemeș, prin care acesta anunță că renunță la o eventuală candidatură la funcția de Primar al municipiului Sighet:

„Am amânat de ceva vreme această postare, am evitat sa răspund multor întrebări, am amânat cât de mult acest moment. Dar a sosit timpul, când vouă, prietenilor mei, celor care ați crezut și care credeți în mine, trebuie să vă răspund. Am decis să nu mai candidez la Primăria Municipiului Sighetu Marmației.

Am luat această hotărâre după 8 ani de administrație locală, 4 ca viceprimar și 4 ani în care am fost primarul vostru, timp în care am reușit să dau un impuls dezvoltării acestui oraș, să așez normalitatea ca și sens și parcurs în viitorul acestui loc binecuvântat de Dumnezeu, să putem construi un viitor trainic pentru copiii noștri. M-am bucurat în toată această perioadă de susținerea voastră, și vă sunt recunoscător. V-am simțit aproape și atunci când mi-a fost greu şi ne-am bucurat împreună de realizările avute în acești ani, iar pentru parteneriatul pe care l-am avut cu voi, dragii mei prieteni sigheteni, vă mulțumesc.

Am făcut cu bună credință tot ce mi-a stat în putere pentru acest oraș, am sacrificat mult și am încercat ca obstacolele sa le depășim împreună.
Mulțumesc familiei mele care m-a susținut necondiționat, copiilor mei, Ariana și Laurențiu, care au fost motivația în demersul de a mă implica în societate, soției mele, care m-a încurajat mereu și care a știut ca uneori trebuie sa sacrifici pentru a putea construi destine.
Astfel se încheie un capitol din parcursul nostru, însă parteneriatul, angajamentul meu față de voi, de sighetenii mei, va merge mai departe. E asumat!

A fost o onoare pentru mine sa vă pot reprezenta, să fiu primarul vostru, și vă sunt recunoscător pentru această cinste.

Al vostru,veșnic atașat orașului și oamenilor săi, prietenul, colegul și vecinul
Ovidiu Gheorghe Nemeș”, este mesajul postat de Ovidiu Nemeș pe o pagina de socializare FaceBOOK.

Sighet 247 pune la dispoziția oricui se simte lezat de cele relatate spațiu pentru publicarea unui eventual Drept la replică, fiind un portal de știri cu adevărat independent din Sighet, care are ca scop informarea corectă și completă a cititorilor săi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet