De 30 de ani votăm un exponent politic, o persoană aflată în căutarea unui loc de muncă sau doar o persoană ce dorește să își completeze CV -ul cu această demnitate.

Am ales să candidez ca independent, fără a fi implicat în politică, ca ofertă alternativă pentru tineri, pentru cei nehotărâți, pentru cei sătui de actuala clasă politică.

O alternativă care să ofere corectitudine, dar și respectarea strictă a cutumelor și legilor. Profesia de jurist, dar și funcțiile deținute în cadrul Primăriei Municipiului Sighetu Marmației, respectiv cea de Prefect al județului Maramureș m-au ajutat să înțeleg mai profund problemele, să identific cauzele, să discern, să mă adaptez și să găsesc soluții eficiente pentru fiecare context.

Studiile universitare, masterale și doctorale efectuate au avut un caracter interdisciplinar și s-au intersectat cu noțiuni de drept, constituționalism, istorie și economie politică, sociologie, relații internaționale și sisteme mass-media.

Viziunea proprie despre municipiul Sighetu Marmației transcende de la zonele verzi, de la infrastructură și la servicii publice de calitate, la stoparea exodului tinerilor spre alte zone care le oferă oportunități și multe alte avantaje.

Avem nevoie de priorități bine stabilite, de generarea de locuri de muncă sustenabile, de reflecție și consens pentru a avea un oraș funcțional și estetic. Sunt adeptul muncii în echipă și am reușit să dezvolt în toți acești ani o empatie pentru semeni.

Sighetu Marmației te învață vrei nu vrei să fii sighetean. Istoria orașului, personalitățile culturale și artistice, spiritualitatea profundă, diversitatea și armonia dintre cetățenii de etnie diferită sunt elemente care pot fi fructificate și schimba în bine orașul.

Candidez în primul rând pentru că iubesc Sighetu Marmației și pentru că doresc să fiu primarul comunității și nu al intereselor, un primar care oferă sighetenilor posibilitatea de a ne coagula forțele, de a deveni catalizator, de a asculta și a servi interesele cetățenilor.

Am experiența necesară de a fi primar, iar autoritatea ține cont în primul rând de credibilitate. Cred că angajații din primărie pot da tot ce este mai bun din ei în activitate și mai cred că împreună cu cetățenii orașului avem dorința de a găsi energia și soluțiile prin care copiii și tinerii să învețe la cele mai prestigioase universități, dar să revină acasă, unde să găsească un oraș din care să nu mai fie nevoiți să plece.

Sighetu Marmației are nevoie de un primar care să nu țină cont de limitele administrative, ci să gândească proiecte mari care să aducă finanțări dincolo de posibilități prin corelarea și eficiența unor activități care pot fi complementare, exemplu parcările publice, transportul public, zone verzi, locuri de joacă, parcuri. Avem nevoie să ne preocupăm mai mult de infrastructura culturală și de infrastructura pentru turism. Sunt convins că am capacitatea, dar și înțelegerea de a coagula forțe, de a unii oameni, de a-i face pe sigheteni să înțeleagă diferențele, de a aduna semeni de diferite vârste și cu statut social diferit și divers pentru un oraș prosper și de care să fim mândri.Material realizat și distribuit de operatorul economic Zapca Daniel Înt.Ind., comandat de Sorin Ioan Rednic candidat independent. CUI: 242001107

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și