„Leonard Cohen: „Sunt pregătit să mor”. Poetul, scriitorul, interpretul şi compozitorul Leonard Cohen (82 de ani) a declarat, într-un interviu pentru The New Yorker, că îşi doreşte să încheie numeroasele proiecte muzicale şi literare începute, dar că este pregătit să moară.

Leonard Cohen a vorbit cu mult calm despre moarte, tratând-o ca pe ceva normal, ceva ce se petrece mai devreme sau mai târziu. Artistul canadian a menționat că are o mulțime de poeme nepublicate și versuri care nu au fost terminate, înregistrate sau publicate.

Am terminat unele lucruri. Nu știu câte altele o să mai pot termina pentru că în acest moment trec printr-o stare de oboseală profundă… Sunt momente în care nu fac altceva decât să stau întins. Nu mai pot cânta și mă lasă repede și spatele. (…) Îmi place să închei lucrurile dacă pot. Dacă nu, e OK. Dar felul meu de a fi este să termin lucrurile pe care le-am început. – Leonard Cohen. Unul dintre proiectele lui Cohen este scrierea unei cărți în care poemele, precum paginile din Talmud, să fie înconjurate de interpretări.

”Pot lucra cu mai multă concentrare și continuitate decât când aveam obligația de a mă întreține, de a fi soț, de a fi tată. Acele distrageri sunt în mod radical diminuate în acest moment. Singurul lucru care atenuează producția maximă este doar starea corpului meu (…). N-am vândut niciodată atât de mult încât să mă pot relaxa în privința banilor. Am avut de întreținut doi copii și pe mama lor”, a mai declarat Cohen. Cohen a vorbit și despre copiii săi, pe care îi are aproape și declară că se simte binecuvântat că este înconjurat de familie și de prieteni.

„Sunt pregătit să mor. Sper că nu e prea inconfortabil. Cam asta e legat de mine.” – Leonard Cohen”
----------------------------------------------------------------------------
Azi, 11 noiembrie 2016, agenţiile de presă au anunţat moartea cântăreţului canadian. Recitind declaraţia de mai sus a lui Cohen, înţeleg, mai bine zis accept faptul că era pregătit să moară. Mă gândesc la faptul că noi, ceilalţi, nu puteam să fim pregătiţi pentru asemenea moment...

Fiecare vine, fiecare pleacă...Ce ne rămâne de făcut, în afară de a ne dori să avem cui spune să ne iubească până la sfârşitul dansului?...

Good Bye, Mr. Leonard Cohen, and Thank You!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet