* În data de 19 iunie a.c., lucrătorii din cadrul S.P.F. Brodina au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.00, lucrătorii noştri au depistat în curtea unui imobil de pe raza localităţii Falcău, jud. Suceava, un microbuz marca Mercedes, în care se observau mai multe colete cu ţigări.
În scurt timp la faţa locului s-a prezentat o persoană de sex masculin, identificat ca fiind Ilie C., de 31 ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava.

Bărbatul a declarat faptul că el a parcat autoturismul în curtea imobilului respectiv şi că în acesta se află o însemnată cantitate de ţigări de provenienţă ucraineană.

Drept urmare, persoana, autovehiculul şi cantitate de ţigări au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor descoperite, a rezultat cantitatea de 19.400 pachete cu ţigări de diferite mărci, în valoare de 194.000 lei cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, Ilie C., este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, pe numele bărbatului a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore iar în cursul zilei de azi urmează a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

*Tot ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Rona de Sus, un grup de persoane care transporta mai multe colete, spre interiorul ţării.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a persoanelor, însă acestea au abandonat coletele și profitând de întuneric și terenul accidentat au încercat să fugă.

Drept urmare poliţiştii de frontieră au folosit, conform prevederilor legale, armamentul din dotare, fiind trase şase focuri de avertisment în plan vertical.

Totodată, în zonă au fost descoperite 6 baxuri ce conţineau 2.990 pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 27.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet