„În cursul lunii august, procurorii DIICOT și polițiși ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au desfășurat investigații privind transporturi pe cale maritimă a două containere încărcate într-un port din Siria, având ca destinație Portul Constanța”, a spus chestorul Liviu Vasilescu, într-o conferință de presă, înainte de a-și anunța retragerea de la conducerea Poliției Române.

Polițiștii au făcut duminică un control și într-unul din cele două containere au fost descoperite 1480 de kilograme de hașiș și peste 4 milioane de pastile de Captagon, totalizând 751 de kilograme. Valoarea de piață a întregii cantități de droguri din acest caz este de aproximativ 80 de milioane de euro.

Pastilele de Captagon au un conținut foarte ridicat de amfetamină. Potrivit DIICOT, captagonul este cunoscut și ca „drogul jihadului”.

„Drogurile erau disimulate între marfa legală, astfel încât să se evite descoperirea lor prin mijloace specifice de detectare a acestor substanțe. Marfa de acoperire era săpun organic cu densitate foarte mare, care avea menirea de a masca drogurile aflate între cutiile de carton care conțineau săpun”, a spus Vasilescu.

„Este cea mai mare captură de hașiș și pastile de Captagon realizată de structurile de aplicare a legii cu atribuții privind combaterea traficului de droguri din România de la data constituirii DIICOT până în prezent”, a adăugat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și