Deși a fost apreciată ca fiind o femeie extrem de elegantă, atentă cu modul în care se prezintă în ocaziile oficiale, ultima ținută purtată în vizita oficială în Statele Unite ale Americii nu a părut a fi potrivită.

De la sacoșa de rafie la papornița oltenească au fost adăugate fotografiei cuplului prezidențial. S-ar putea spune că vizita în Statele Unite a început cu o catastrofă de imagine.

Cea mai gustată ironie a fost modificarea imaginii primirii cuplului prezidențial de către garda de onoare a armatei SUA și de către ambasadorii George Maior și Hans Klemm. Prin adaugarea unui accesoriu specific românesc, dar devenit celebru prin promovarea lui de către celebra casă de modă Loius Vuitton: geanta de "rafie".

Fostul purtător de cuvânt al Palatului Cotroceni, Bogdan Oprea, obișnuit cu rigoarea protocolului la nivel înalt, a avut un comentariu extrem de acid:

Blugi roz/mov, serios...?!?

Uitați-vă la celelalte doamne de pe scară cum sunt îmbrăcate și chiar la domni, în costum, și ei au călătorit 7, 8 ore în același avion cu Carmen Iohannis, doar că Prima Doamnă, cum îi place să i se spună, pare coborâtă direct din vârful unei canapele!

Incredibil, oamenii ăștia doi nu încetează să mă surprindă zi de zi! Negativ.

Nu mai spun că sunt întâmpinați la scara avionului cu gardă de onoare și drapelele României și Statelor Unite...

Îmi este mie rușine în fața delegației de întâmpinare din partea Casei Albe... Să le spună cineva că poporul român este, totuși, caracterizat de bun-gust și bun-simț.

Una din fotografiile postate pe internet o prezintă ca fiind la piață

Toate aceste comentarii au fost validate și de oameni de specialitate.

Astfel nici designeri celebri nu au iertat-o:

"Este de remarcat asortarea foarte bună a pieselor Primei Doamne. Tonurile de roz şi gri merg foarte bine împreună, însă ţinuta nu se potriveşte cu o vizită oficială, mai ales în Statele Unite ale Americii, un partener strategic al României. Ar fi fost mult mai indicat să poarte un deux-pieces în culorile pastelate pe care le-a ales aici şi chiar încă de la aeroport.

Ţinuta ei este bună dacă avea în program o plimbare de weekend sau o vacanţă la munte, nu o vizită oficială la invitaţia unui şef de stat", a notat Alin Gălăţescu pentru Click!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și