Am vӑzut-o pe Carmen Avram lӑcrimând „În premierӑ” la un post tv. Nu ştiam care-i problema, aşa cӑ am continuat sӑ mӑ uit şi mai ales sӑ fiu atent la ce spune. Realizatoarea serialului despre sӑraca ţarӑ intratӑ pe mâna asupritorilor internaţionali sau autohtoni, acum lӑcrima abundent pentru cӑ era stӑpânitӑ de emoţii înӑlţӑtoare: tocmai îşi anunţase candidatura de pe lista PSD la alegerile europarlamentare.

Emoţionat şi eu, dar cu emoţii negative, am citit a doua zi pe adevarul.ro: „Carmen Avram, locul doi pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare, a explicat, la Antena 3, de ce a trecut de la presă la politică. Jurnalista i-a criticat pe românii care au ieşit în stradă la începutul anului 2017 după Ordonanţa 13 şi a lăudat-o pe Viorica Dăncilă pentru discursurile de la Bruxelles. „Are doamna Dăncilă această sintagmă pe care o foloseşte foarte des: ţara mea. Pe mine mă atinge în inimă“, a spus Carmen Avram”. (sursa:
https://adevarul.ro/news/politica/carmen-avram-prins-drag-psd)

Probabil cӑ admiratoarea doamnei Dӑncilӑ vede bine ceea ce vedem noi strâmb. Numai cӑ suntem cam (prea) mulţi cei care nu vedem bine...

Carmen Avram, la emisiunile cӑreia mӑ uitam şi suspinam pentru nedreptӑţile fӑcute poporului român, vrea la Bruxelles. Pӑi, cum sӑ nu vrea, din moment ce acolo, ar câştiga „6.200 euro/lună – indemnizație; 4.300 euro/lună – sume forfetare; 6.400 euro/lună – diurnă; 4.200 euro/an– cazare și transport (350 euro/lunӑ)”. Total: 17.250 euro/lunӑ. (sursa: https://www.libertatea.ro din 15 sept 2018).

Sunӑ bine, nu? Sau mai degrabӑ zornӑie bine, nu? Aceeaşi sursӑ (libertatea.ro) ne informeazӑ cӑ în Parlamentul ţӑrişoarei pentru care lӑcrima doamna Avram se câştigӑ mai puţin: „10.000 lei/lună – indemnizație; 20.000 lei/lună – sume forfetare; 6.000 lei/ – cazare și transport”. Total: 36.000 lei/lunӑ.

Realizatoarea tv zice cӑ s-a ataşat de PSD din 2016. Dreptul dumneaei, dar ceva nu înţeleg: pe vremea aceea vedeam în serial sӑptӑmânal cӑ ţara nu se dezvoltӑ pentru cӑ nu sunt accesate fonduri europene pe care Corina Creţu ni le-ar fi oferit cu dedicaţie şi cu dragӑ inimӑ. („Europarlamentarii români Victor Boştinaru (PSD) şi Adina Vălean (PNL) îi dau dreptate comisarului european Corina Creţu, care a acuzat guvernul român că nu accesează fonduri europene. Ei văd însă cauze diferite ale acestui blocaj.”)
(sursa: http://www.puterea.ro din 2018-10-09, ora 15:47).

Cineva (printre sute de mulţi alţii) comenteazӑ online admiraţia fӑrӑ margini a lui Carmen pentru Viorica. Citez comentariul, pentru cӑ sunt în el câteva întrebӑri pe care ni le punem şi noi, cei fӑrӑ prea multӑ treabӑ pe la Bruxelles sau pe la Bucureşti.
„În câteva luni exaltare maximӑ pentru motiv discurs Veorica, iubire intensӑ pentru psd , totuşi nu ne-a spus cum a ajuns pe listӑ, a fӑcut cerere, a fost un concurs, o recomandare, sau poate a fost imploratӑ” (scrie gmbplay pe adevarul.ro).

Exaltare maximӑ avea şi un personaj al marelui Caragiale, Caţavencu: „Domnilor!... Onorabili concetăţeni!... [...]. Ca orice român, ca orice fiu al ţării sale... în aceste momente solemne... mă gândesc... la ţărişoara mea... la România... la fericirea ei!... la progresul ei!... la viitorul ei! (plâns cu hohot. Aplauze zguduitoare.)” (I.L. Caragiale: „O scrisoare pierdutӑ” scena V-Actul III).

Probabil cӑ ӑsta-i motivul pentru care Carmen Avram apare acum nearanjatӑ din punct de vedere al aspectului estetic, când o vedem alӑturi de ceilalţi colegi din PSD, gata de luptӑ, aşa cum îi stӑ bine oricӑrui Nae. E preocupatӑ de viitor.

Al cui?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și