Florin Hosu a relatat telefonic motivele pentru care urmează să se desfășoare aceste forme de protest.

Florin Hosu, președinte Cartel ALFA Maramureș: ”În primul rând pichetăm pentru intenția Guvernului de a transfera obligațiile plăților CAS, CASS de la angajator la angajat, asta înseamnă, cu o matematică inversă, reducere salarială.

Astfel, o creștere salarială de 25% se va regăsi la doar 4%, iar acest demers va afecta inclusiv angajatul de la privat.

Mai pichetăm și pentru tergiversarea din partea Guvernului României de a modifica Legea 62 care ne duce în imposibilitatea de a negocia contractele colective de muncă.

Plus că dorim ca prin contractul colectiv de muncă să putem pune un articol în care să menționăm salarul membrilor de sindicat care să nu poată fi mai mic decât salarul de la data de … . Astfel obligăm toate instituțiile bugetare să nu coboare sarul la nivelul acesta. Și mai mult, neavând un contract colectiv de muncă nu putem să avem posibilitatea de negociere salarială.

Oricum în 25 septembrie, la ora 11.00, vom fi în stradă cu tot ce înseamnă Cartel ALFA, iar în 4 octombrie 2018, va fi miting în fața Guvernului. Sperăm să participe 10.000 de oameni. Din Maramureș vor merge 50 de sindicaliști.”

Florin Hosu ne-a dezvăluit și o situație neplăcută care s-a creat în cadrul sindicatului din momentul în care au crescut salariile funcționarilor.

Florin Hosu, președinte Cartel ALFA Maramureș:”La ora actuală foarte mulți funcționari publici ies din sindicat pentru că ei consideră că le-au crescut salariile iar cotizația este prea mare. Eu vreau să văd reacția lucrătorilor din sindicat și când își vor pierde salariile. Unde se vor duce? Se vor duce la Dragnea? Nu! Vor veni tot la sindicat. Ce ar fi să le întoarcem atunci și noi spatele? Ei nu cunosc faptul că la anul s-ar putea să lucreze pe un salar minim, pentru că nu vor fi bani de salarii. Aici este pericolul…”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet