„Autorităţile locale au obligaţia de a amenaja drumuri laterale pentru circulaţia vehiculelor lente şi aici vorbim de vehicule cu tracţiune animală, tractoare... Nu avem la ora actuală astfel de drumuri nicăieri în judeţ. Ori se ştie că este interzisă circulaţia vehiculelor cu tracţiune animală pe drumurile naţional-europene. Asta înseamnă că pe Baia Mare – Seini sau Baia Mare – Şomcuta Mare nu ar trebui să avem căruţe pe partea carosabilă. Noi le aplicăm sancţiuni, dar cei sancţionaţi câştigă în instanţă invocând faptul că nu au amenajate altfel de drumuri”, a spus Dorin Gherman, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Maramureş.

Lipsesc trotuarele

Nu sunt singurele probleme cu care se confruntă şoferii care aleg să circule prin zonele rurale din judeţ. O altă problemă pentru un şofer o reprezintă pietonii, care de multe ori se deplasează pe carosabil în lipsa trotuarelor.

„Pietonii în mediul rural au obligaţia să circule pe partea stângă a drumului, acolo unde nu există trotuare, să circule cu îmbrăcăminte deschisă la culoare, pentru a fi mai vizibili conducătorilor auto, mai ales în anumite condiţii meteo. Apoi, pietonii trebuie să se asigure temeinic înainte de a traversa strada. Lipsa sau insuficienţa trecerilor de pietoni marcate corespunzător este o altă problemă specifica mediului rural.

Dacă este să ne referim la biciclişti, atunci aceştia de foarte multe ori nu îşi echipează bicicletele cu acele lumini albă şi roşie, pentru a fi vizibili. Nu poartă veste reflectorizante”, a adăugat Gherman.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet