Ultimii trei copii care mai erau în grija părinţilor au fost luaţi în sistemul de protecţie în luna mai, respectiv luna iunie, după ce unul dintre ei a fugit de acasă şi a cerut ajutorul celor de la Protecţia Copilului, care prin ordonanţă prezidenţială au reuşit să îi ia pe toţi în grija statului.

Aceştia au fost puşi la munci istovitoare la ferma de măgari a familiei. Nu este prima dată când minorii ajung în grija statului. În 2016, 5 copii au fost preluaţi în regim de urgenţă în urma unei sesizări că ar fi abuzaţi fizic şi emoţional, dar şi exploataţi prin muncă. Au fost reintegraţi în familii, 4 dintre ei devenind majori între timp. În 2019, au fost sesizate iar abuzuri, iar copiii au ajuns din nou în grija statului. Părinţii au ajuns să aducă în familie 3 dintre ei, unul refuzând să se întoarcă. Şi ultimii trei luaţi recent în sistemul de protecţie au ales să rămână în grija statului.

Anchetatorii spun că bărbatul i-a exploatat prin muncă pe copii, pe care i-a pus să îngrijească animalele din fermă. Încă de la primele ore ale dimineţii, până noaptea târziu. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat în faţa instanţelor de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și