” Cascada Cailor e unul dintre punctele de atracție pentru turiști, indiferent de sezon. Căderea apei de la aproape 100 de metri oferă o imagine spectaculoasă, iar oboseala celor câțiva zeci de kilometri de drum parcurs pe jos sau cu telescaunul pentru a vedea cascada merită din plin efortul”, a declarat șeful centrului de informare turistică Borșa, Aurelia Anca Sava.

Conform acesteia, Cascada Cailor face parte dintr-o căldare glaciară extinsă a vârfurilor Pietrosul Rodnei și Piatra Albă, versanți care adăpostesc trei astfel de căldări, toate unice prin sălbăticia peisajului.

Înaintea prăvălirii de la cei 95 de metri, apa se adună într-un cerc glaciar, ca apoi să se scurgă peste un perete calcaros abrupt, format din mai multe trepte, cunoscut sub numele de Podul Cailor.

“Uneori, în iernile cu temperaturi scăzute, cascada îngheață, lucru destul de rar întâlnit în ultimii ani, însă atunci imaginea cascadei cu apa înghețată pe versantul muntos oferă o imagine mirifică. Turiștii români și străini doresc să ajungă la Cascada Cailor, indiferent de anotimp doar pentru a admira locul și a asculta căderea apei”, a spus Sava.

Pe durata iernii, primăria orașului Borșa, prin centrul de turism local, pune la dispoziția grupurilor de turiști ghizi specializați pentru însoțirea acestora pe traseu.

Cascada Cailor din Munții Rodnei este inclusă în circuitul turistic alături de alte obiective din județ, fiind promovată de agențiile de turism locale și oficiul de turism din cadrul Consiliului Județean (CJ) Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet