Va fi un Paște pe care creștinii îl vor trăi pe internet sau în fața televizoarelor, unde vor fi transmise ceremoniile din biserici. Preoții ii îndeamnă pe credincioși să stea în case, unde cu lumânările aprinse să primească, în suflete, binecuvântarea celei mai mari sărbători creștine.

Credincioșii pot urmări slujba de Înviere pe internet sau la televizor

Ușile bisericilor vor fi închise în această noapte, iar credincioșii vor privi pe internet sau la televizor Învierea Domnului.

La Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti, slujba va începe la ora 23 și va fi transmisă în direct pe canalul de YouTube al Arhiepiscopiei Romano-Catolice.

Francisc Doboș, purtător de cuvânt Biserica Catolică: „Biserica de aici se transformă sau ajunge în biserica de acasă. Noi o numim biserica domestică. De aceea celebrările din orice biserică transmise prin televiziune sau online ajung în familiile noastre. Aceasta este legătura, se face. Fiecare aprinde acasă o lumină.”

Preoții îi îndeamnă pe creștini să nu aseze credința împotriva rațiunii

Preoții îi îndeamnă pe creștini să nu așeze credința împotriva rațiunii și să stea în case.

Francisc Doboș, purtător de cuvânt Biserica Catolică: „În această perioadă putem trăi învierea având grijă de viața celuilalt. Să fim mai implicați, mai activi, mai prudenți și responsabili față de viața bătrânilor noștri, de aceea rămânem în casele noastre.”

Președintele Klaus Iohannis va petrece Paștele acasă, cu soția sa


De confesiune evanghelic luteran, președintele Klaus Iohannis și-a petrecut Paștele, în ultimii ani, la Sibiu, dar anul acesta va rămâne în București, alături de soția sa, romano-catolică.

Nu vor primi pe nimeni la masă și nu vor merge în vizite. Președintele Iohannis a transmis un mesaj pentru credincioși.

Klaus Iohannis: „Chiar dacă aceste sfinte sărbători ne găsesc departe de cei pe care ni i-am dori alături, puterea credinței noastre ne unește sufletește și ne dă speranța că în curând vom putea fi împreună din nou. Dragi români, fie că sărbătorile Pascale să ne aducă tuturor alinare și puterea de a trece cu bine peste orice provocări. Sunt convins că uniţi şi încrezători în viitor vom ieşi întăriţi din această grea încercare.”

Vaticanul, în carantină. Mesajul Papei Francisc

Vaticanul și întreaga Romă sunt în carantină. Anul acesta, procesiunea “Calea Crucii” din Vinerea Mare, a fost mutată de la Colosseum, locul obișnuit de desfășurare în ultimii 55 de ani, în piața aproape pustie a bazilicii Sfântul Petru. În fața papei Francisc, doar 12 credincioși au refăcut, simbolic, traseul marcat cu candele aprinse.

Papa Francisc: „O, Doamne, ne-ai dat dreptate și mântuire, așezându-ȚI unicul Fiu pe tronul crucii. Te rog, umple-ne inimile cu speranță pentru a putea recunoaște prezența Ta în momentele cele mai întunecate ale vieții.”

Aflat în izolare, papa Francisc a intrat în direct prin telefon în cadrul unei emisiuni a postului național de televiziune din Italia, RAI Uno, spre surprinderea tuturor.

Reporter: „Sfinte Părinte, cum petreceţi dumneavoastră aceste zile?”
Papa Francisc: „Acum mă gândesc la Domnul Nostru crucificat şi la multele poveşti ale oamenilor crucificaţi de către această pandemie.”

În întreagă lume sunt peste 2 miliarde de credincioși catolici și protestanți, iar în România, în jur de 1 milion.

Anul acesta, nu putem merge să luăm noi lumină, însă putem primi lumina în noi. Putem folosi această perioadă în care suntem separați fizic să ne apropiem sufletește unii de alții.

Lumina aprinsă e doar un simbol. Și de mai bine de două milenii, creștinii poartă Biserica în suflet, care nu are ziduri, nici lacăt.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet