În cadrul activităţilor specifice organizate, copiii cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani din judeţele Satu Mare, Cluj, Maramureş, aflaţi în tabăra de vară la SuperSki din staţiunea Cavnic, au participat la activităţile preventiv-educative, demonstraţii practice şi însoţirea spre obiectivul turistic „Trei Apostoli” alături de jandarmii montani.

Activităţile au început la ora 10.00, cu prezentarea rolului Jandarmeriei Române si implicit al Jandarmeriei Montane. Reprezentanţii structurii de Jandarmerie Montană le-au prezentat copiilor reguli de conduită în mediul montan şi protejarea acestuia; tehnici esenţiale de supravieţuire în mediul montan; dotarea minimă obligatorie pe un traseu montan ; locul recomandat pentru instalarea unei tabere ; măsuri întreprinse în cazul muşcăturii de către şerpi veninoşi, precum şi elemente de bază pentru consumarea apei din fântâni şi văi de munte.

De asemenea copiii s-au arătat interesaţi şi au fost instruiţi de către jandarmi privind acordarea primului ajutor şi metodele de transportare a persoanei accidentate, dar şi cum să alarmeze echipele de salvare în caz de nevoie, precum şi pericole la care se expun pe timpul deplasărilor pe munte.

Pe timpul deplasării spre obiectivul turistic „Trei Apostoli” au fost informaţi cu privire la diferite procedee şi tehnici de supravieţuire în mediul montan, precum şi orientarea în teren după indicii din natură.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și