Consiliul Județean a anunțat că au existat mai multe reclamații venite din Cavnic, în principal fiind reclamată zăpadă în zona pârtiilor de schi, a bisericii catolice și a cimitirului din localitate, directorul societății de drumuri județene, Emil Marinescu, a precizat că în noaptea de 22/23 ianuarie 2019, după ce circulația autovehiculelor în zonă a fost ceva mai redusă, s-a acționat la curățarea și lărgirea carosabilului.

”O parte dintre cetățenii din Cavnic care și-au curățat zăpada din curtea gospodăriilor au aruncat-o în drum, ceea ce a dus la îngustarea carosabilului. Nu am intervenit în timpul zilei pentru a nu îngreuna și mai mult circulația, însă freza și un încărcător frontal au acționat, atât în zona bisericii, cât și a pârtiilor de schi, pentru a nu fi înregistrate probleme în trafic. Dorim să atragem atenția cetățenilor că pot fi sancționați dacă aruncă zăpada în drum și, în acest sens, lansăm și un apel către Poliția Cavnic, de a conștientiza locuitorii zonei despre amenzile de care sunt pasibili în situația în care nu respecta legea. Îngustarea intenționată a carosabilului poate duce la accidente grave, care nu sunt deloc dorite”, a precizat reprezentantul SC Drumuri și Poduri SA Maramureș, Emil Marinescu.

Utilajele societății Drumuri și Poduri SA Maramureș s-au aflat în teren pentru a deszăpezi drumurile județene și a curăța carosabilul de zăpada care s-a așternut în ultimele ore. Reprezentanții SC Drumuri și Poduri SA, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Maramureș au arătat că, pe DJ 184, drum care face legătura între Baia Sprie și Bârsana, acționează patru utilaje.

Emil Marinescu, directorul Societății de Drumuri și Poduri a declarat că, pe DJ 184 se circulă în condiții de iarnă, drumul fiind acoperit cu un strat subțire de circa 1 cm de zăpadă. ”La temperaturi de -5 grade, -6 grade Celsius, sarea își face efectul mai greu, iar reprezentanții societății de deszăpezire pot doar să mențină carosabilul la un strat redus de zăpadă”, a precizat Emil Marinescu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și