Din nefericire, au apărut şi evenimente nedorite (accidente pe pârtie) pentru salvarea lor fiind necesară intervenţia echipajelor formate din jandarmi montani şi reprezentanţi ai Salvamontului.

Astfel, sâmbătă, 6 februarie, s-au înregistrat trei cazuri de accidentări. Primul s-a produs pe pârtia de schi Roata din Cavnic, fiind vorba despre D. Tania, în vârstă de 16 ani, cu domiciliul în Cluj-Napoca, care acuza dureri în zona gleznei drepte, provenite în urma unei căzături. Jandarmii montani împreună cu reprezentanţi ai Salvamontului i-au acordat victimei primul ajutor medical, după care a fost transportată la baza pârtiei cu ajutorul Akiei, apoi la Spitalul Judeţean Dr. Constantin Opriş din Baia Mare pentru investigaţii de specialitate.

La solicitarea Salvamont Cavnic, jandarmii montani au acordat sprijin medical unei fetiţe, M. Virag, în vârstă de 8 ani, cu domiciliul în Cluj-Napoca, ce acuza o lovitură la membrul inferior drept. Fetița s-a lovit de un gard de lemn de la baza pârtiei de schi Icoana şi acuza dureri mari în zona tibiei. I-a fost acordat primul ajutor medical, după care a fost transportată în braţe în parcare la autoturismul proprietatea părinţilor. Pentru investigaţii de specialitate a fost îndrumată către Spitalul Judeţean dr. Constantin Opriş din Baia Mare.

A treia accidentare înregistrată sâmbătă s-a produs tot în zona pârtiei de schi Icoana, unde jandarmii montani au fost solicitaţi de către Salvamont Cavnic la o persoană de sex feminin ce acuza dureri la genunchiul drept în urma unei căzături survenite în timp ce schia. Persoanei în cauză i s-a acordat primul ajutor medical, după care a fost transportată cu akia la baza pârtiei, apoi la autoturismul proprietate personală şi îndrumată spre Spitalul Judeţean pentru investigaţii de specialitate. Victima se numeşte H. Larisa Marilena, în vârstă de 24 ani, cu domiciliul în judeţul Sălaj.

Duminică, 7 februarie, s-a înregistrat o altă accidentare în zona pârtiei de schi Icoana I. O fermeie a căzut pe pârtie, sângerând puternic la ochiul stâng. Persoana în cauză se numeşte R. Oana, în vârstă de 34 ani, cu domiciliul în Baia Mare. Jandarmii, împreună cu reprezentanţii Salvamont i-au acordat primul ajutor, după a fost transportată cu akia la baza pârtiei de unde a fost preluată şi transportată de SMURD la Spitalul Dr. Constantin Opriş din Baia Mare, pentru investigaţii de specialitate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet